Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. За силата на женската коса

Хороскоп

За силата на женската коса

Снимка:

В древното знание на предците ни има толкова истини, които са загубени за нас или се пренебрегват в днешно време. Нека все пак да си припомним с тази статия къде се крие силата на женската коса.

Силата на женската привлекателност е скрита в косата. Може да се наблюдава как мъжете обръщат внимание на женските коси. Прическата има и важно магическо значение. В косата на жената е нейната скрита, невидима сила, отражение на нивото на вътрешната енергия.

Събраната коса говори за властна жена, която лесно може да управлява мъжете. Разпуснатата коса е признак на голяма романтичност и чувственост.

Ето някои важни правила:

Не подстригвайте косата си преди важни събития, които очаквате отдавна, за да не пречите на хода на съдбата.

Винаги следете състоянието на косата, сресвайте я всеки ден, без да бързате, с чувство, усет и подреждане на косите. Докато я четкате, можете и трябва да разговаряте с косата. Можете да приложите арома разресване.

От време на време прибирайте косата си на опашка или плитка. По този начин съхранявате силите си. Полезно е да не сте с разпуснати коси, когато ходите на места, където има голяма тълпа от хора - пазари, търговски центрове, посещение в болницата, на гробището.

Косата, завързана на нисък кок, развива у жената такова качество като кротост. Високо вдигната опашка или кок добавя издръжливост и сила.

Косите имат собствена памет и пазят информация. Ресането преди лягане ще помогне да се премахне натрупаната негативна информация през деня. За тази процедура е добре да се използват дървени гребени.

Ако искате да получите отговор на ваш въпрос или знак, сплетете плитка преди лягане и си легнете. Сутринта разпуснете косата си и се заемете с делата си. Отговорът ще дойде.

Ако косата пада, е важно и необходимо да се работи с енергията на Рода. Защото задачата на косата е и да ни подхранва с родова енергия. За жената най-често косопадът е проблем с мъжете и баща й.

Отнасяйте се към косата си като към безценен дар. Ако разпуснете косата си пред любимия мъж, тогава го направете с усещането, че сте като богиня.

Не забравяйте, че като възстановявате и се грижите за косата си, вие внасяте изобилие в дома си.

Ако страдате от постоянни заболявания и загуба на сила, оставете да израсте косата ви.

Знайте, че когато жената поддържа косата си подредена, носи я възможно най-дълга, грижи се за нея, получава женска енергия и защита. Тя обикновено има добре развита интуиция.

Основното нещо е да запомните, че само с едно размахване на косата си можете да вселите любов в нечие сърце.

Знанието на предците за силата на женската коса е потвърдено във ведическите писания. Смята се, че колкото по-дълга е косата на жената, толкова по-успешен е съпругът й. Женската енергия се натрупва в дългата коса. И просто дългата коса е много красива и женствена. Дългата коса е заобиколена от енергийни вълни, които предпазват жената от негативни влияния и придават божествена сила. Не бързайте да подстрижете косата си къса!

Няколко думи за бретона ... Преди никоя жена не носела бретон. Ако разгледаме снимки и изображения на свети жени, няма да открием нито една от тях с бретон. Отвореното чело говори за чиста отворена душа, вдъхва увереност.

Във ведическата традиция също не е прието да се носи бретон. Челото трябва да е отворено, тъй като се смята, че на челото има 3 женски богини - Лакшми, Сарасвати, Дурга - в точката между веждите, в центъра на челото и в линията на косата. И ако челото е покрито с бретон, тогава жената не получава тези енергии: богатство, красота и просперитет, мъдрост и защита.

Рязането на косата означава да се подаде сигнал на Вселената за жаждата за промяна.   


Коментари (1)

Светлана Христова Толкова съм Ви признателна! Бъдете здрави и ни дарявайте с мъдрост!
01.11.2020 17:13 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още