Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. За свежест на кожата

Хороскоп

За свежест на кожата

Снимка:

В точката между веждите се намира шеста чакра или т.нар. „трето око“.  Това е центърът на напрежението, тревожността, емоционалните разстройства, вратата, през която влизат висшата мъдрост и интуицията.

Тази точка, освен многото различни функции, има и козметично въздействие.

Съберете трите пръста на дясната ръка – показалец, среден и безименен – и ги поставете върху точката между веждите. Започнете съвсем леко, без да натискате и почти без да движите кожата, да масажирате с кръгови движения по посока на часовниковата стрелка.

Същите три пръста (показалец, среден и безименен) на лявата ръка, отново събрани, поставете на тила, симетрично на точката на „третото око“. Масажирайте с тях бавно и внимателно, по същия начин.

Масажирането отпред и отзад трябва да се прави едновременно и синхронично.

Масажът на точките води до отпускане на вътрешните структури на главата и възниква разсеяна топлина. Представете си, че тя се уплътнява и се превръща в топка от топлина. Плеснете с длани (мислено или реално). Вибрациите от пляскането разкъсват обвивката на топката вътре в главата и топлината и енергията се изливат върху лицето ви.

Може да започнете да усещате сякаш по кожата на лицето ви боцкат безброй иглички и тя започва да се изпълва с топлина и свежест.

Ако направите това упражнение само няколко пъти, може би няма да видите резултат, но ако го правите редовно, очите ви ще започнат да сияят, бръчките постепенно ще започнат да се заличават, кожата ще се пречисти от енергийните шлаки, ще се укрепи клетъчната програма за свежестта на кожата, ще реанимира в клетките на увяхналата и отпусната кожа.

Енергийна практика на Николай Шерстенников – от неговата авторска система на духовно и физическо самоусъвършенстване, създадена на базата на древните славянски мистикации, както и традиционните индийски и китайски практики.                                                                         


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема