Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Законът на кармата

Хороскоп

Законът на кармата

Законът на кармата - Tribune.bg
Снимка:

В Кармата има две златни правила, които се явяват в същото време и като закон на кармата:


Ян златно правило

"Прави на другите това, което искаш да правят на теб!"  

За да получите това, което искате, трябва да го спазвате.

Ако искате да ви обичат, обичайте!

Ако искате да ви хвалят - хвалете.

Ако искате да преуспявате - проявете благотворителност.

Ако искате сърдечност и уважение, тогава бъдете сърдечни и уважителни към другите!


Ин златно правило

За да избегнете нежелани събития, прилагайте обратното правило: "Не прави на другите това, което не искаш да правят на теб"

Ако не искате да ви правят мръсни номера, не правете и вие такива на другите.

Ако искате да не ви лъжат, мамят, тогава се отнасяйте честно и почтено към другите.

Ако искате да нямате загуби, тогава не посягайте на чуждото.

Пример: Често в пробните на магазините от втора употреба се крадат дрехи. Особено лесно става през зимата. Никой не разбира, но Вселената вижда всичко. Тя е над нас и не можем да скрием действията си. После на тази личност ще й се случи нещо неприятно – ще й откраднат портмонето в автобуса; ще се разболее или ще се счупи пералнята, и ще трябва да даде куп пари за скъпи лекарства или части, или нещо друго и изобщо няма да се сети, че това е защото е откраднала преди време една блуза за 5 лв. Ако подливате вода зад гърба на колегата си, правите интриги зад гърба му, защото му завиждате за нещо, Вселената ще намери начин да ви го върне тъпкано.

Законът на кармата е непоклатим и никой не може да го заобиколи. Ако можете да твърдите с чиста съвест:“Моята праведност е моят щит”, тогава нищо не може да ви навреди.

Всеки ден, дори когато мислите, че сте сами и никой няма да разбере за дадена постъпка, не забравяйте, че всеки миг сте пред очите на Бог. Големият Биг Брадър ви наблюдава ежеминутно. И накрая идва сметката. Някои има да се чудят защо е толкова голяма. И през ум не им минава, че така са си постлали, че напълно са си я заслужили. Знаете, че „каквото посееш, това ще пожънеш!”. Сееш зло, жънеш бури, сееш добро и получаваш благодат.

Не прилагайте старозаветното правило „Око за око, зъб за зъб”. Вече живеем в нови времена, в епохата на любовта. Да се отговаря на омразата с омраза, на гнева с гняв, на обидата с обида, ще влоши нещата и за вас самите. Има хора, които даже нямат причина да връщат ответен удар, а просто вътрешният им механизъм се движи от злоба и завист, и първи нанасят такъв удар. На една приятелка внучето казва:”Каква беличка да направя сега?” А колко възрастни хора има вече, които не могат да живеят без да сътворят нещо лошо, без да скроят някой мръсен номер на някого.

Жалко е, че след два века учението на Христос и завета му, както и на други духовни учители, остават само на думи и хартия, и не се прилагат. Колко много хора четат духовна литература, ходят на курсове, претендират, че са духовно израснали, извисени, но в действията си остават първични и изобщо не се замислят дали на практика прилагат своята „духовност”.

Вместо да се търси начин как да се злепостави някой човек, по-добре да се предприемат обратните действия. Опитайте се да постигнете сами това, за което му завиждате и ако можете го надминете. По-добре се съревновавайте вместо да се опитвате да издърпате килимчето под краката му.

Малко плодородно семе има, смесено с много плява. Трудно може да се отсее едното от другото. Злото винаги гледа да унищожи доброто.

„Ако до всяко добро същество, застане поне още едно, ех, ще започне такъв живот, че само си викам дано….”

 

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати