Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Защитна астрология

Хороскоп

Защитна астрология

Защитна астрология - Tribune.bg
Снимка:

В защитната астрология е важен персоналният Асцендент

Защитната астрология е система за закрила и кармична трансформация, основаваща се на духовни тайни. Тя е система за Астро-корекции, чрез които можем да подобрим съдбата си. Ние сме част от света на звездите и планетите. Вселенският език е универсален. Това е езикът на космическата енергия, която може да бъде пренесена върху всички области на живота ни или там, където има нужда от подобрение.

В защитната астрология е важен персоналният Асцендент. Откривайки Асцендента, човек може да получи конкретни съвети за лечение и неутрализиране на негативните планетни влияния, които съществуват във всеки хороскоп, също и подсилване на позитивните планетни влияния. В защитната астрология се взема под внимание ведическият Асцендент. Той може лесно да се преизчисли като от градусите на Асцендента на рождения ви хороскоп (по западен образец), се извадят 23 гр. 53 мин. Обикновено се премества в предишния знак, ако е на по-малки градуси, но може да остане в същия знак, ако е в крайните градуси.

Целта на защитната астрология е да предложи конкретни помощни средства, които да помогнат творчески да формират съдбата. „Помагащите” планети могат да бъдат подсилени с прости методи – чрез цветове, скъпоценни камъни, янтри, числови символи. Трансформацията на негативните планети може да се извърши чрез мантри – къси формули на санскрит, които трябва да се произнасят редовно при медитация, както и чрез целенасочено активно използване. С тези помощни средства, негативният ефект от планетарните енергии може да се редуцира до 3/4 и тогава позитивните планети да се проявят по-силно:

1)    Цветове -  чрез избор на дрехи, спално бельо, лампи, стени, мебели. Подходящите цветове служат за усилване на аурата и укрепване на психиката.

2)    Скъпоценни камъни – засилват личната сила и индивидуалността, имат защитни свойства. Правилно подбраният камък може много да подобри живота.

3)    Числа – янтри (кавачи) – медальони от сребро с гравирани янтри (всяка планета си има своя янтра) – дава всеобхватна закрила, увеличава силата на позитивните планети и намалява въздействието на по-слабите или негативните.

4)    Всички благодетелни постъпки извършени осъзнато, с чисто сърце, спомагат за преобразуване на всяка негативна планетарна енергия. Така негативната планета се превръща в позитивна. Ако сте направили на някого нещо добро и сте се похвалили пред други, в този момент губите положителната карма и всички плодове на благочестието, които сте заработили с тази постъпка. Затова никога не трябва да се хвалите за добрите си постъпки, тъй като в този момент губите плодовете, които сте постигнали.

В „Махабхарата” се казва, че ако сте си набелязали нещо, искате да направите някакво добро, не бива да го споделяте с никого. Щом го направите, веднага намалявате с 80% вероятността това да се случи, особено ако сте разкрили плановете си пред завистлив и алчен човек. Хората, които говорят малко, не губят енергия.

5)    Чрез растения, които са подчинени на определен знак на Зодиака.

6)    Чрез носене на символа на своя зодиакален знак. Често купуваме или подаряваме такива символи, но не на всеки се препоръчва да носи такъв. Ако слънчевият ви знак е силно поразен от „зли” планети, то носенето на символа на този знак ще усили негативните качества и ще имате повече неприятности.

7)    Чрез определено поведение. Така например, ако в наталния ви хороскоп има връзка между Марс и Плутон, и в прогностичната карта предстои да се оформи негативен аспект между тях, който се нарича „аспект на насилието и бедите”, то в този период човек трябва да започне усилено да се занимава със спорт или физически труд. Така сам може да отклони в нужната посока енергията на агресивния Марс и няма да остане негативна енергия, за да сработи аспектът между Марс и Плутон.

8)    Също така  не трябва да критикувате никого. Ако критикувате, вие поемате върху себе си лошите качества и негативната карма на този човек. Ако възхвалявате дадена личност, то вие поемате положителните й качества. Отдавна е забелязано, че човек придобива чертите на този, за когото често мисли или говори. Затова изберете да мислите само за успешни и хармонични хора. Трябва да се научим да не критикуваме.

Един пример: От хороскопа на даден човек се вижда, че в определено време, той ще се разболее сериозно, но при него нищо не се случва и всичко е нормално. Това е защото той е дал обет да не критикува никого, спазва го и е забелязал как живота му се подобрява. Този, който критикува, ни отдава своята положителна карма и взема нашата негативна карма. Затова във Ведите винаги се е смятало за добър признак, когато ги критикуват.

9)    Чрез корекция на соларния хороскоп – метод за смяна на мястото на срещата със соларните дни (посрещането на рождения ви ден). Идеята е в това, че при възвръщането си на своето място в натала, планетите започват нов цикъл. Слънцето е една от най-важните точки. Да се построи Солара в това реално време и място, където се намира натива (човека, за когото се прави) в момента на възвръщането на Слънцето в точната си позиция в наталната карта. Ние не можем да изменим времето на срещата, но можем да изменим мястото на срещата. Това значи, че в новия Солар ние променяме домовете в хороскопа и като следствие може да се коригира съдбата. Изглежда лесно и красиво, но на практика не е толкова просто.

Коригиране на хороскопа може да стане чрез съзнателна промяна на външността, носене на дрехи в определени цветове, татуировки, извършване на определени ритуали, молитви, промяна на поведението и даже на името. Най-интересният и радикален способ е чрез промяна на датата на раждане, но тук има много тънкости иначе може да се получи раздвоение на личността или маниакално депресивен синдром.

Това са една част от методите, чрез които можем да въздействаме и коригираме съдбата си. Да се въздейства на планетите може още с много способи.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати