Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Защо не трябва да се носят дрехите на починал човек

Хороскоп

Защо не трябва да се носят дрехите на починал човек

Снимка:

Смята се, че нещата, които починалият често е използвал през живота си, съхраняват енергията му

Има поверие, според което не трябва да се носят вещите на починали хора, особено на роднини. Смята се, че облеклото, което е принадлежало на починалия, запазва в себе си отрицателна енергия, която може да бъде предадена на други хора. Роднините и близките хора на някога живия човек са най-податливи на негативното въздействие.

Нещата на мъртвите хора съхраняват енергията

Смята се, че нещата, които починалият често е използвал през живота си, съхраняват енергията му. Има случаи, когато часовникът спира в момента на смъртта на човек, домакинските уреди се счупват след погребението, те носят особена енергия - енергията на смъртта. Нещата на починалия не могат да навредят много на хората, които започват да ги използват, но също така нямат и положителен ефект. Просто казано, нещата на починал роднина не носят късмет.

На кого да подарите дрехите на починал роднина

Можете да раздадете дрехите на починал роднина на напълно непознати, които не са познавали починалия през живота си. Препоръчително е да направите това едва след четиридесетия ден след смъртта. Именно тогава връзката между душата и предметите от земния живот на човек започва да изчезва. Енергията на смъртта няма да има толкова силен ефект върху външни хора, но може да навреди на близки роднини и приятели.

Трябва да сте особено внимателни с нещата, изработени от естествени материали - те най-добре могат да поемат енергията на починал човек.

Какво да правите с бижутата

Естествено, никой няма да даде и още повече да изхвърли скъпи бижута, останали след смъртта на роднина. Трябва обаче да знаете, че златото и среброто дълго време са в състояние да съхраняват информацията и енергията на човека. Между другото, това се отнася главно за бижута, които са били върху починалия в момента на неговата смърт. Ако баба ви още докато е била жива ви е дала пръстена, който е наследствен в семейството, тогава няма да ви навреди. Можете спокойно да го носите, без да се страхувате от негативни последици.

Ако все пак искате да носите бижута, които са били на починалия по време на смъртта, най-добре е да ги измиете със солена вода, после със светена вода, за да неутрализирате негативната енергия колкото е възможно повече. Добре е да се четат молитви многократно върху тях.

Как да премахнете отрицателната енергия от дрехите на починал роднина

Има начин, който ще помогне за неутрализиране на отрицателната енергия на починал човек, оставена върху дрехите му.  Накиснете дрехите на починалия в солена вода в продължение на няколко часа, а след това да ги изплакнете добре,  изсушете ги и ги изгладете внимателно.

Този метод обаче не е ефективен във всички случаи. Понякога енергията на починал роднина е толкова силна, че нито един ритуал не е в състояние да я премахне.

За изчистване на вещите на починали хора също така може да се използва Рейки енергия.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още