Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Зеленото - цвят на здравето

Хороскоп

Зеленото - цвят на здравето

Снимка:

Исус Христос е работил с този цвят.

Балансира мъжката и женската енергия. Преодоляване на препятствия и трудности. Има успокояващ ефект върху средния мозък, който контролира и координира различни двигателни функции на тялото.

Зеленото означава здраве. Нормализира кръвното и вътреочното налягане. Повишава остротата на зрението. Води до нормализиране на дишането и пулса, увеличава продължителността на издишването (в сравнение с топлите цветове). Зеленото се използва за лечение на определени психични разстройства, истерия, нервно изтощение. Успокоява и възстановява нервната система. Нищо чудно, между другото, че масите за игри с карти или за игра на билярд и тенис на маса в повечето случаи са зелени. Зеленият цвят контролира характера, емоциите, чувствата. Силно влияе на сърцето и кръвното налягане. Носи усещане за обновяване, свежест, целенасоченост. Може да се използва за лечение на язви, главоболие, настинки.

Зеленият цвят е най-подходящ за лица, които периодично страдат от невралгии и мигрена, причинени от високо кръвно налягане. Повишава жизнеността и създава истинско усещане за релаксация в случай на нервна раздразнителност, истерия или безсъние. Намалява последиците от морска болест, облекчава и предотвратява повръщането. Има слаб хипнотизиращ и аналгетичен ефект. Общоприето е, че зелените очила имат уравновесяващ и успокояващ характер. Затова те могат да бъдат препоръчани при нервни сривове.

Оттенъците - колкото по-синьо присъства в зеленото, толкова по-силно, по-студено и по-напрегнато е въздействието на цвета. Колкото повече жълто съдържа, толкова по-лесно и хармонично действа цветът. Синьо-зелено (тюркоазено) - най-студеното от всички нюанси, използва се за създаване на освежаваща прохлада, цвета на стерилността. Тъмно синьо-зелено – отхвърля се при нервно изтощение, създава усещане за изолация. Предпочита се от хора, които поставят твърде строги изисквания към себе си, изграждат възгледите си в принципи и търсят спазването им с непримирима последователност.

Жълто-зелено - освобождава се скритата енергия, която е била в зеленото. Хората, които предпочитат този цвят, се стремят да установят колкото се може повече контакти, непрекъснато искат да се срещнат с други хора, да научат нови неща. Кафяво-зелено (зелено + черно + жълто + червено) - изразява чувствена пасивност. Такива хора биха искали да се радват на състояние, благотворно влияещо на сетивата и благоприятно за релаксация.

Колкото по-тъмно е зеленото, толкова по-интровертен е човекът. Зеленото се предпочита от онези хора, които се стремят да придобият маниер на уверено поведение благодарение на твърдостта и стабилността. Зеленото се отхвърля при физиологично изтощение.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема