Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. ”Женски” начини за облекчаване на стреса

Хороскоп

”Женски” начини за облекчаване на стреса

Женски начини за облекчаване на стреса - Tribune.bg
Снимка:

Жените и мъжете се справят със стресови ситуации по различни начини. За да се успокоите и да се възстановите, няма нужда да правите нищо свръхестествено. Ето няколко прости начина за облекчаване на стреса, които ще са подходящи за всяка жена.

1. Занимания със спорт

Физическата активност е чудесна за облекчаване на стреса. Занимавайте се със спорт: правете вечерно бягане, ходете на фитнес и бийте боксова круша или въртете педал върху тренажора - това е полезно не само за подобряване на фигурата ви, но и за психическото ви състояние.
Изводите на редица независими проучвания потвърждават, че хората, които водят активен начин на живот и спортуват редовно, са по-устойчиви на дразнители и по-малко податливи на стрес, за тях е по-лесно да се справят с трудни ситуации. Редовната физическа активност вдъхва увереност в собствените сили, спомага за повишаване на самочувствието и за поддържане на добро настроение дори в най-трудните ситуации.

2. Медитация

Друго действащо средство за освобождаване от стреса е медитацията. Най-добре е да правите медитация у дома, където никой няма да ви смущава и където ще сте в обичайната си обстановка. Настройте се на приятна за вас вълна, създайте атмосфера на релакс и спокойствие около себе си, например запалете свещи или благовония с приятен за вас аромат. Включете бавна музика и не забравяйте да изключите телефона - на всички важни обаждания може да си позволите да не отговаряте за половин час.
След това трябва да затворите очи и да се съсредоточите върху дишането: дишайте дълбоко и умерено, старайте се да се освободите от ежедневните си проблеми. Разбира се, първия път ще бъде по-трудно, тъй като битовите тревоги често напълно превземат съзнанието ни и не ни позволяват да се отпуснем. Въпреки това, опитайте се да се концентрирате само върху вътрешното си състояние.
Старайте се да не мислите в този момент за нищо, оставете мислите да текат свободно. Ако това не се получи, помислете за нещо възможно най-приятно за вас, например, за среща с любимия човек, за някое красиво място или за спокойна музика, която свири около вас. След известно време ще почувствате, че раздразнението и умората ви напускат.

3. Шопинг

Традиционно женско освобождаване от стреса е пазаруването. Отделете време за това, в идеалния случай целият ден, но ако нямате много свободно време, то поне една вечер.
Не е нужно да купувате нещо скъпо, за да зарадвате себе си: това може да е нова рокля или евтино, но вкусно лакомство, което отдавна искате да опитате. Може да бъде играчка за вашето дете или някакъв подарък за съпруга ви: представете си как вашите близки ще бъдат щастливи, когато го получат от вас.
В края на шопинга можете да си позволите да прекарате известно време с чаша кафе или чай в любимото си кафене. Намерете време за себе си – така ще ви бъде по-лесно да забравите неудачите си и да се разсеете от дразнещите фактори.

4. Шоколад

Известно е, че шоколадът повишава нивото на серотонин в организма, което от своя страна допринася за производството на ендорфини, така наречените хормони на щастието. Така че чудесен начин да се отпуснете е да сложите парче шоколад под езика си и да го почувствате как бавно се топи в устата ви, докато химическите реакции на тялото ще ви създадат усещане за малка еуфория. Само внимавайте с порциите: шоколадът е висококалоричен продукт, но всяка жена може да си позволи 25 г без страх.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати