Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Животът е като училище: Всеки урок ни учи на нещо

Хороскоп

Животът е като училище: Всеки урок ни учи на нещо

Снимка:

Вероятно всеки е имал моменти, когато му е изглеждало, че всичко се руши и няма връщане назад. Случвало се е почти на всички. Така че, след всяка грешка, провал, загуба, винаги има само два пътя пред нас.
Първият начин е да обвиним лошата съдба, хората-предатели и вселенската несправедливост за нашите проблеми. И, разбира се, продължаваме да правим това, което е довело до провал и така до края на живота ни.

Вторият начин е внимателно да се анализира ситуацията и да се направят съответните изводи от нея. И никога повече да не повтаряме същите грешки.

Въпреки това, в реалния живот доминиран от обстоятелства, емоции и други фактори, ние твърде често избираме първия начин. Избираме несъзнателно, под натиска на ситуацията. Но ние правим избора. И този грешен избор ни трови цял живот.

Какво да правим?

Осъзнайте, че всичко, което имаме, е това, което заслужаваме. Ние самите стигнахме до това. Целият ни живот е поредица от избори, които са ни довели до точката, в която се намираме сега.

Ние сами сме избрали този път!

Когато осъзнаването на този факт дойде, тогава, в същото време, идва отговорността за всичко, което ни се случва. Няма повече привични и толкова удобни оправдания за несправедливостта и т.н. Има само ИЗБОР. И този избор винаги е налице. Нашето бъдеще директно зависи от това как се отнасяме към миналото и настоящето, какви изводи правим от всичко това.

Възприемайки всеки момент като важен и необходим опит, човек се превръща от жертва на обстоятелствата в създател на живота си. Всяка грешка сега е само възможност да стане по-добро.

Всеки урок ни учи на нещоВсеки урок ни учи на нещо

В компютърната игра винаги можете да стартирате от нулево ниво. В реалния живот всичко е по-сложно - зависи само от нас самите дали ще приемем предоставения ни опит или ще се откажем от него, за да продължим.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още