Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Златният Буда

Хороскоп

Златният Буда

Златният Буда - Tribune.bg
Снимка:

Любовта на Златния Буда е навсякъде и във всичко, тя осигурява връзка между всичко в света и Вселената, всички живи организми, а също така живее в нас, независимо дали го осъзнаваме или не. Любовта живее във всичко, защото ние сме любов. Но в този случай какво ни пречи да се присъединим към това чудо, това съкровище, което живее в нас? Нашите страхове. Те работят като защитна обвивка – това е конструкцията на нашето его. Всички носим маски, за да ни помогнат да съществуваме в обществото.

Нека илюстрираме това с една история, случила се в Тайланд. През 1957 г. няколко монаси трябвало да преместят гигантска глинена статуя на Буда от един храм в друг. Техният манастир се местел на друго място заради строежа на голяма магистрала. За повдигането на статуята бил необходим кран, но дори той не можал да се справи с огромното й тегло и по нея се появили пукнатини. След това започнало да вали и монасите покрили статуята с тента. През нощта старшият монах решил да я провери. Той запалил фенера и видял, че на местата на пукнатините се появил странен блясък. Пристъпил по-близо и му се сторило, че нещо друго пробива през глината. Взел чук и длето и започнал да отбива външния слой глина. В същото време Буда ставал все по-блестящ. Така монахът работил цяла нощ и когато последното парче глина било избито, той видял, че статуята отдолу е златна.

Историците предполагат, че няколко века по-рано, когато бирманската армия завладяла Сиам (който по-късно става съвременен Тайланд), монасите, предупредени за предстояща атака срещу техния манастир, решили да спасят скъпоценната си статуя от разграбване и я покрили с дебел слой глина. Всички монаси в крайна сметка умират и тайната на Буда е разкрита едва в средата на 20-ти век.

В продължение на няколко века този Буда носел своята невзрачна черупка, без да може да се отърве от нея, и съхранявал съкровището в себе си. Тази история е много символична, защото показва, че всички ние, като този златен Буда, сме покрити отвън с черупката на егото си, която ни предпазва от нашите страхове.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Буда, Тайланд, храм
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати