Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Звукова терапия по лунните дни

Хороскоп

Звукова терапия по лунните дни

Снимка:

Всеки орган има своя собствена звукова вибрация, която се променя, когато се наруши нормалното му функциониране. В процеса на взаимодействие с различни фактори на външната среда органите генерират, разпознават и възприемат различни вибрации. Това акустично поле на човешкото тяло реагира и на влиянието на енергията на лунните дни. Поредният номер на лунния ден от гледна точка на нумерологията създава дискретен ритъм на вибрации, започвайки отново с началото на всеки лунен месец. Този ритъм е свързан с естествената поредица от числа от 1 до 9. Поредният номер на лунния ден се подчинява на девет-арканния ритъм, който се променя 3,5 пъти през лунния месец. Всяко число от 1 до 30 може да се преобразува в едно от естествените числа чрез събиране на цифрите за деня.

Например:

14-ти лунен ден = 1 + 4 = 5;

21-ви лунен ден = 2 + 1 = 3;

29-ти лунен ден = 2 + 9 = 1 + 1 = 2.

Определени букви-звуци са свързани с някое от естествената поредица от числа.

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

а

б

в

г

д

е

ж

з

и

й

к

л

м

н

о

п

р

с

т

у

ф

х

ц

ч

ш

щ

ъ

ь

ю

я

           

 

Звуците, свързани с номера на лунния ден, действат хармонично през този ден, усилвайки и насочвайки енергията на деня за нейното използване и правилна трансформация. От трите или четирите звука, полезни в този лунен ден, всеки човек избира тези, които са най-приятни за него. Можете да произнасяте звуците на някои гласни или съгласни, или можете да ги комбинирате. Например, таблицата  по-долу предоставя приблизителен списък на звуците, които биха били полезни за произнасяне в различни лунни дни.

Резонансните честоти на звуковите вибрации, свързани с лунните дни, имат благоприятен ефект върху органите на съответните лунни дни. Освен това действат не само звуците, показани в таблицата, но и думи със срички, които съответстват на звуците от лунен ден. Например на 3-ия лунен ден произнасянето на думата „вкус“ ще бъде полезно за вашите уши, а състоянието на бронхите и горните дихателни пътища ще подобри честото повтаряне на думата „цел“ на 5-ия лунен ден. Звукът представя самия живот с неговото движение в различни вибрации и ритми. Молитвата и духовната музика също създават положително звуково-вибрационно поле. Целта на духовните и умствени вибрации е да хармонизират съзнанието, душата и тялото с ритмите на Вселената.

 

1, 10, 19, 28

ай, тай

2, 11, 20, 29

бук, куб, кю

3, 12, 21, 30

вя, ля, фя, ляв, вкус

4, 13, 22, 31

м…., ом, хо

5, 14, 23

ден, цел

6, 15, 24

е, о, че, чо

7, 16, 25

ж, п, ш, шуми, шип

8, 17, 26

з, р, ре, ро, ще

9, 18, 27

и…, с…., си,  ъ…  

 


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още