Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. 15 мин. в инвалидна количка – разбра ли Манолова проблемите на хората с увреждания? (ВИДЕО)

Мнения

15 мин. в инвалидна количка – разбра ли Манолова проблемите на хората с увреждания? (ВИДЕО)

15 мин. в инвалидна количка – разбра ли Манолова проблемите на хората с увреждания? (ВИДЕО) - Tribune.bg
Снимка:

Кандидатът за кмет дори не остана до края на акцията, а си тръгна заедно с майките от „Системата ни убива“

Трима кандидат-кметове за София седнаха в инвалидни колички. Мая Манолова, Борис Бонев от „Спаси София“ и Борислав Игнатов от „Демократична България“ участваха в акция, в която се включиха и поддръжниците на Манолова от „Системата ни убива“. Събитието бе обявено като „Предизвикателството на МОСТОВЕ“.

И съвсем логично бе употребено за предизборни цели. Употребиха и хората с увреждания. Тръгвайки от Съдебната палата, тримата „опоненти“ за поста на градоначалник в столицата, трябваше да преминат през определен маршрут. И го използваха – да критикуват управлението.

Освен това на фона на децата с увреждания, ясно се виждаха и агитационни тениски на тримата кандидати.

„Подигравка“, „Нелепо е“ – са само част от коментарите в социалните мрежи за използването на хората с увреждания в предизборната кампания.

А самите организатори официално обявиха: „Целта ни не е да Ви караме да се чувствате неловко, не е и PR събитие от Вашата кампания. Даваме Ви шанс да се поставите на мястото на една седма от Вашите съграждани, за които ще носите отговорност също както и за останалите“.

Може би не е била това целта, но акцията се превърна в  PR събитие от предизборната кампания.

И изниква въпросът -  разбраха ли кандидатите с какви трудности се сблъскват хората с увреждания. Самата Мая Манолова първоначално не е искала да седне в инвалидна количка. В крайна сметка са ѝ обяснили, че няма как по друг начин да разбере проблемите на хората, които не могат да се придвижват свободно.

Изявата ѝ обаче е красноречива – бе заснета как си говори по телефона. Е когато виждаше, че я снимат – позираше.

Тя обаче не изкара целия маршрут на акцията. Бе в инвалидна количка едва 15 минути и след това стана и си тръгна, защото имала медиен ангажимент.  Това се случи точно на входа на метростанция „Сердика“. И дори не разбра как човек с инвалидна количка може да слезе в метрото. А изминалото разстояние от Съдебната палата до метростанция „Сердика“ е едва около 200 м.

Оказва се, че и майките от „Системата ни убива“ също са си тръгнали заедно с Манолова. От видео на сдружение „Общност Мостове“ във Фейсбук става ясни, че майките на децата с увреждане сами са отишли на предизвикателството със свои PR, без да са канени.   


Последвайте ни в Google News

 

Автор

Коментари (4)

Фандъкова Самоковската простакеса не седна, защото знае, че количката й ще се преобърне, в калпавите плочки, както и в лошата инфраструктура.
18.09.2019 14:39 / Отговор
Петров Умствено недъгав си ти. Те са поканени от тези хора, за да се вместят в проблемите им. А Манолова се е извинила, че има уговорен ангажимент. Фандъкова е безотговорна, и не си е вдигала телефона, тя е била поканена. Иванчева се е отзовала, но съдът не и е позволил. По света това е изпитана практика, за да могат инвалидите да представят проблемите си пред управленците.
18.09.2019 16:54 / Отговор
Българин - Данъкоплатец Мая Манолова поне видя че има такива хора и се загрижи за проблемите им.
За 10 години гербаджиите така и не забелязаха съществуването им...
19.09.2019 09:00 / Отговор
ИЗРОДИ Малоумни, примитивнш изроди! За власт и в ковчег ще легнат и чалма ще сложат! ПРИМИТИВНО, ГАДНО, НАГЛО!
20.09.2019 21:42 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети