Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. 4 години Румен Радев – президент

Мнения

4 години Румен Радев – президент

Снимка:

На 22 януари 2017 държавният глава ни обеща да бъде „президент на всички български граждани, президент на диалога и сътрудничеството”

На този ден, точно преди 4 години, положи клетва президентът Румен Радев. Днешният ден отбелязва и оставането на точно една година до края на неговия президентски мандат.

„Ще бъда президент на всички български граждани, президент на диалога и сътрудничеството. Нека заедно градим едно по-справедливо общество, основано на свободата и толерантността“, обеща на 22 януари 2017 години новият президент.

„Днес сме събрани на свято за България място – на такова място човек най-ясно осъзнава отговорността да застане начело на държава, отстоявала своята свобода и бъдеще“, обяви преди 4 години пред Паметника на незнайния войн президентът.

Не му отне много да забрави за светостта на мястото и „отговорността да застане начело на държава“.

През 2018 той свърза страната с „блато“. Стори го пред пловдивски студенти.

„Без промяна на политическата ситуация, не може да се постигне желаната промяна в икономиката и разрешаване на проблемите с върховенството на закона, несправедливостта, бедността, престъпността и корупцията. Радикалната промяна е единственият изход от блатото, в което сме заседнали от години”, заяви президентът и влезе в серия от лични спречквания с премиера Бойко Борисов.

В началото на 2020 той вече разполагаше с цяла организация от фенове, които го посрещаха по официални събития и освиркваха всички други политици. На 19 февруари 2020 – когато се скланя глава пред паметта на Левски, Радев поведе весело антиправителствено шествие от „Дондуков“ 2 до Паметника на Апостола. Плановете да стори същото и на 3 март за малко да бъдат осуетени от ненавременната в плановете му поява на коронавируса.

За малко… Призивите на властта и здравните власти да не се струпват хора обаче не спряха амбицирания „обединител на нацията“, който вкара сериозна ирония по посока на вируса, превърнал се в пандемия.

„България даде вчера един огромен принос към световната медицина. Успя да изолира два различни щама на коронавируса. Оказа се, че софийският щам е много безобиден и там всякакви мероприятия на открито са позволени, докато щамът на Шипка се оказа много опасен и мероприятията, както знаете, се отмениха“, пошегува се Радев, напълно горд от неуместната си реч, в момент, в който други европейски страни вече се задъхваха.

Арестът на двама съветници на президента и обвиненията в търговия с влияние и подбудителство за извършване на длъжностни престъпления, отключиха летните протести. През лятото на 2020 Радев беше основен подстрекател на демонстрации и блокади и размахваше юмрук пред институцията.

Анализите има ли Радев шансове (а и планове) за втори мандат, на този етап са в сферата на гадаенето, тъй като даже той самият не е казал, че ще се бори за преизбиране. В БСП избягват въпросите биха ли го издигнали отново, ДПС доста открито заявяват, че този път не може да се разчита на тях.

От другата страна са прокуратурата, които търпеливо изчакват края на президентството на Румен Радев.

„Светлина ли иска или тъмнина в институцията, както и да посочи къде в конституцията или законите е регламентиран имунитет за служители на президентството. Единственият недосегаем човек е само президентът според конституцията. Затова ще изчакаме и уважим решението на КС и в зависимост от него ще сме готови дори да изчакаме да изтече мандатът, за да разрешим и това дело“, закани се миналото лято главният прокурор Иван Гешев, обиден от думите, че държавното обвинение е „мафия“.  


Коментари (31)

4 ГОДИНИ ЗЛОБА - ОТ ЕДИН КОМПЛЕКСИРАН ПРОСТАК-СЛУЖБОГОНЕЦ-РУМЕН РАДЕВ........... ПРОВАЛЕН ЗА БЪЛГАРИЯ МАНДАТ....
РАЗЕДИНИ БЪЛГАРИТЕ..... КОРУМПИРА ПРЕЗИДЕНТСКАТА АДМИНИСТРАЦИЯ....
ОСТАВКА НА ЧЕРВЕНАТА МУТРА...
НЕЗАБАВНО...
ПРЕДСРОЧНИ ПРЕЗИДЕНТСКИ ИЗБОРИ......
22.01.2021 12:00 / Отговор
Докторът Тъжен злобен селски човечец-президент на страната
22.01.2021 16:18
Гледайте РУМЕН РАДЕВ............................. Мислете за ПУТИН-СТАЛИН-БЕРИЯ......................... Цял живот комунето-паразит е готвено :
-ДА ДОНАСЯ..... - пионерче, комсомолче, курсантче, офицерче, генералче, резидент че...
-ДА ПРЕДАВА...... - българофилите и европейците....
-ДА УБИВА....... - със самолета.... Миг 29
Господ е справедлив.......
22.01.2021 19:28
кесо Да се надяваме, че Вова бункера и Решетката шъ поздравят "храбрия мутроизтребител" с "големите успехи". Румбата е като храбрия шивач от приказките и трепе "мутрите" като онзи мухите - по 7 с един удар. Нема лабаво!
22.01.2021 12:30 / Отговор
Най- честния почтен и интелигентен президент, който обедини всички честни, почтени и мислещи българи, това е господин Радев. Ние сме от българите, които не сме подлоги на мафията и корумпетата, а те са в изпълнителната власт, и в администрацията на ГЕРБ, ВМРО и Воля. Да е жив, здрав и Бог да го пази от мошениците.
22.01.2021 12:45 / Отговор
Отговор Ха-ха, майтапчия/йка/, Бе/Ма/! Човекът, който твърдеше ,че имал доверие повече на Черепа и нон-стоп повтаряше неговите опорки с повдигнат юмрук, не бил свързан с мафията? Разправяй ги тия, пък може и някой да ти се върже!
22.01.2021 13:00
Мимето След това, което си написал/а, побързай да си измериш IQ-то! Чака те голяма изненада, понеже лицето Радев, изпълняващо ролята на президент, е най-простото, тъпо, злобно, агресивно и нечовешки алчно! След 1 година ще има среща с Гешев!
22.01.2021 13:00
Най-честните обединени: Манолова, Нинова, Черепа, Радев, Бойкикев, Р. Петков, Трифонов, Бабикян, Бобокови, Баневи,........
#НЕ БЪДЕТЕ КАТО ТЯХ............
22.01.2021 14:59
Сергей Герджиков В какво точно е най-честен и най-справедлив?
Последната честност на Радев беше отлагане на дата за изборите, след като беше заявил, че всеки ден на това правителство е вреда за България. Вреда ли е последното място по заразени в ЕС?
23.01.2021 12:10
Геро 4 години президент- 4 г. резил. По-голямо недоразумение досега не сме имали!
23.01.2021 13:00
Габи За мен това е човекът, който от месец март 2020 се опитва да ме убие. Мен и всички мои близки. Използвайки всички средства, с които постът му го облагодетелства, той направи каквото му е по силите във време на епидемия за да попречи на нейното ограничаване, да спомогне за разгарянето на заразата и да се увеличат болните и починалите. В съюз с враговете на демокрацията, само за да провали правителството. Естествено, че изпитвам ненавист към него, какво друго чувство мога да изпитам. И винаги ще е така. Надявам се на по-висша справедливост, вече не на човешката.
22.01.2021 13:23 / Отговор
0 Господ ще раздаде,рано или късно! Ненавистта към собственият ти народ,няма къде да те отведе! Забвението е неизбежно и най-страшно!
22.01.2021 14:05 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още