Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. Ами ако Манолова беше станала кмет, както през 2019 искаха Бонев и ДБ?

Мнения

Ами ако Манолова беше станала кмет, както през 2019 искаха Бонев и ДБ?

Ами ако Манолова беше станала кмет, както през 2019 искаха Бонев и ДБ? - Tribune.bg
Снимка:

Интересни сюжети се разиграват по време на обсъжданията в Столичния общински съвет за демонтажа на Паметника на съветската армия. Пред съвета се провежда протест с яйца и домати срещу премахването на МОЧА.

Част от него е Мая Манолова, която през 2019 година успя да стигне до балотаж за кмет на София срещу Йорданка Фандъкова.

Междувременно вътре в СОС „Демократична България“ и Борис Бонев се канят, заедно с ГЕРБ и Фандъкова“, да отстранят спорния монумент.

Подкрепяте ли демонтажа на Паметника на съветската армия?

Преди по-малко от 4 години, Борислав Игнатов – кандидатът на ДБ, Борис Бонев – кандидат на „Спаси София“, и Манолова заедно шестваха по улиците на София срещу Фандъкова. А на балотажа искаха тя да спечели и неофициално дадоха голяма част от гласовете си за нея.

На фона на тази кратка ретроспекция, от днешна гледна точка е интересно да си зададем въпроса: Ами ако бяха успели? Ами ако Манолова беше станала кмет, както искаха Бонев и ДБ? Ами ако тя беше техния кмет днес? Щеше ли изобщо да е възможен подобен дебат?

Всъщност близостта между Бонев и Манолова не приключи през 2019 г. Две години по-късно, на първите от дългата върволица предсрочни парламентарни избори, Борис Бонев и Андрей Зографски от „Спаси София“ бяха упълномощени представители на „Изправи се! Мутри вън!“ на Манолова. Това е факт, който самият Бонев не отрича, той потвърждава, че е бил наблюдател на Мая Манолова и следял за честността на вота в кв. „Факултета“.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети