Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. Балабанов: Големият шамар ще бъде на преговорите за регулаторите, ПП трудно биха разделили „баницата“

Мнения

Балабанов: Големият шамар ще бъде на преговорите за регулаторите, ПП трудно биха разделили „баницата“

Балабанов: Големият шамар ще бъде на преговорите за регулаторите, ПП трудно биха разделили баницата - Tribune.bg
Снимка:

За меморандума на ППДБ към партньорите им в управлението от ГЕРБ-СДС, за ротацията на кабинета и разпределянето на местата в регулаторите Tribune.bg разговаря с народния представител от ИТН Станислав Балабанов.

Г-н Балабанов, размахваха се ултиматуми, а сега депутатите вече се питат отиваме ли на избори, ще се разглоби ли „сглобката“?

Не вярвам, защото тя е изградена от интересите на двама души Бойко Борисов и Делян Пеевски. И на двамата им е удобно да продължават да унижават такива като Кирил Петков, Христо Иванов и Асен Василев. Така че съм скептик по темата. Иначе отдавна трябва да се разпадне това, което наблюдаваме, защото то е вредно за обществото. Живеем в някакъв абсурден сюрреалистичен свят и се надявам по-бързо да излезем от него и да се събудим.

Каква е вероятността да се отиде на избори?

За нас ще е добре по най-бързия начин да има избори. Те дали ще са две в едно или отделно – няма значение. Колкото по-бързо, толкова по-добре.

През октомври миналата година пред нашата медия прогнозирахте, че въпреки протестите не се работи за бъдещето на въглищните централи у нас, ето тези дни спря една от американските централи ТЕЦ 3 “Контур Глобъл“?

Ами проблемът с протестите на енергетиците трябва да го разглеждаме в две посоки – трудолюбивите хора, които ще останат без работа и които са реалните протестиращи, и председателите на синдикатите, които са на заплата към управляващите. Когато последните излязат на площада и тръгнат да търсят правата на хората винаги си задаваме въпроса „какво следва“, защото като стигне протестът до „триъгълника на властта“, същите тези после отиват и се договарят с Борисов и Пеевски „уж, че ще им бъдат изпълнени условията“ и протестът приключва. Така че да ги разграничаваме нещата. Аз не съм на страната на председателите на синдикатите, аз съм на страната на онези хора, които бяха излъгани.

Как ще свършат нещата?

Тази „сглобка“ няма да спре. Този процес е в угода на техните господари от чужбина.

Да се върнем на регулаторите, защото там е разковничето на проблема между партньорите в управлението, май, те не искат да се карат преди ротацията и битката предстои?

Аз съм бил част от преговорни процеси по отношение на разпределение на регулаторите, когато ние бяхме във властта заедно с ПП, БСП и Христо Иванов. Знам как се водят преговори по отношение на регулаторите и ви уверявам, че това ще бъде огромен черен лебед за сегашната сглобка, защото те няма да се разберат според мен. И ако тук говорим кой ще е външен министър, дали има проблеми, дали ще има оставки, повярвайте, големият шамар ще бъде по време на преговорите за регулаторите, защото тези хора са вредни, те искат да овладеят всичко, говоря за ПП, и трудно биха разпределили баницата дори с партньорите си от „сглобката“ в момента. Там е заровено кучето и ще гледате с интерес.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати