Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. Балабанов: Ще става все по-трудно

Мнения

Балабанов: Ще става все по-трудно

Балабанов: Ще става все по-трудно - Tribune.bg
Снимка:

За приоритетите пред бъдещия кабинет и преговорите по съставяне на редовно правителство с втория мандат Tribune.bg разговаря с народния представител от ИТН Станислав Балабанов.

Г-н Балабанов, кои са задачите, които трябва да се свършат от едно редовно правителство?

На първо място, задължително бюджет. На второ място - да се извърви пътя към тази съдебна реформа най-после, защото това, което наблюдаваме в прокуратурата, показва, че в годините не е имало разделение на властите. Напротив, имало е много тясна колаборация между изпълнителната и законодателната власт. Така излиза по записи и думи. Друг е въпросът, защо сега излезе главният прокурор да говори, а три години чакахме реални действия, но той мълчеше. На трето място е Планът за възстановяване и устойчивост. Има наистина важни неща, които трябва да се случат, но като гледам кои са в правителството, се замислям. Затова по всички тези приоритети има подточки, които ние от ИТН ще следим.

Например?!

Давам пример с КПКОНПИ - ако те ще приемат законодателство и ще реформират КПКОНПИ по закона на "Продължаваме промяната"/ПП/, ние ще бъдем брутална опозиция, защото искаме регулаторът да се реформира в полза на обществото, а не да се превърне в бухалка в полза на ПП. От такива неща сме заплашени. Така че, ще реагираме като опозиция. Иначе, ако има обща политика и смислени законопроекти, ИТН ще ги подкрепи.

Колко ще издържи тази коалиция според Вас?

Такива отвратителни колаборации не издържат дълго време. Зависи от търпението на българските граждани. Подлъгаха се ПП. Борисов умело им "намаза ските", казано на прост език. ПП в желанието си за власт се подлъгаха и предадоха избирателите си.

Влизат в игра, която не умеят?

Първо, не я умеят, а второ - ще излязат от нея губещи и ще бъдат заличени. И не на последно място, когато има нови избори, те ще са още по-опасни за България, защото резултатите от всичко до момента ще облагодетелстват по-опасни политически проекти. Въобще нещата не са добре в момента, но такива партии са пратени в парламента. Ние от ИТН ще се опитаме максимално да осъществяваме необходимия контрол, за който говорих. Така българските граждани ще знаят каква е истината и ще бъдат информирани своевременно за това, което се случва в парламента.

Казват, че еврозоната и Шенген ще са по-реалистични цели за нас, ако има редовно правителство?!

Добре, дайте да видим, защото на думи много неща уж са реални, а на практика зависят от политическите действия. С такъв дефицит еврозоната е трудно постижима в следващата година.

А Шенген?!

Мигрантският поток, състоянието на границата ни, "взривеният" главен прокурор - на всички тези неща в ЕС гледат с недоверие. Надявам се, въпреки всичко, че ако има някаква воля да се постигнат тези цели, да се върви. Иначе, и тези ще паднат. Тогава ще видим ще се ходи ли на избори, как ще изглежда държавата. Ще става все по-трудно!

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети
Одобрявате ли острия тон на Румен Радев към представителите на ПП/ДБ във връзка със скандалния запис и втория мандат?
Покажи резултати Скрий резултати