Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. България четвърта в света по смъртност: Радев и Кацаров чакат да минат изборите

Мнения

България четвърта в света по смъртност: Радев и Кацаров чакат да минат изборите

Снимка:

Само за 14 дни са починали 2000 души

Днес отново  сме свидетели на поредната черна COVID статистика: 334 са починалите, а новозаразените са 5286. През последните две седмици 2000 души са загубили живота си от коварния вирус. Страната ни е четвърта по смъртност в света, като изпреварваме дори Индия и Румъния. Лекари предупреждават, че болниците са препълнени и  няма свободни интензивни легла в Covid отделенията, кислородът е дефицит, а на този фон  здравният  министър на Радев, Стойчо Кацаров коментира, че тази статистика не е плашеща и не си заслужава правителството на Радев да се ангажира с допълнителни ограничения.

При 334 починали за денонощие, Кацаров смята, че делът на починалите е намалял, а вторият много важен показател е, че относителният дял на хоспитализациите е много по-малък, което означавало, че лекарите и в извънболничната помощ се справят много добре.

Служебният  министър на Радев, обаче забравя, че само преди дни лекари предупредиха, че в лечебните заведения е настъпила истинска криза, заради недостига на болнични легла и медицински персонал, а заразени чакат часове в коридори на болниците за свободни ковид легла.   

Истински хаос настана и с въведената мярка за  тестването на малките учениците. Родители и учители се обявиха твърдо против тестването на децата като условие за присъственото им обучение и в свое становище заявиха категорично, че не искат децата им да  са опитни зайчета. В същото време стана ясно, че ученици в 15 области на страната ще продължат да се обучават онлайн, докато пристигнат поръчаните от Министерството на здравеопазването още 200 000 щадящи теста за COVID-19.

На фона на тази картина кандидатът за президент Румен Радев обикаля щастливо страната и се снима с народа без предпазни маски, а назначеният от него Кацаров изчаква да мине кампанията на Радев, за да се вземат мерки:

„В тази ситуация е много трудно да се прилагат непопулярни мерки. Чакаме изборите в неделя, да се успокоят политическите страсти и битката за живот да вземе превес над битката за гласове на избирателите.“, заяви Кацаров вчера.

А въпросът, който си задава една голяма част от българския народ е дали изобщо ще дочака изборите.

Черната ковид статистика предизвика и бурни  реакции в социалните мрежи. Ето и част от тях:  

Соня Колтуклиева:

Виждате ли този ад!?

Идете и гласувайте за Радев, който наричаше Ковид-19 “вирус на страха”, за началника на антиваксъра Кацаров и на служебния кабинет, който ни докара до хаос и безизходица.

 

 

Ева Майдел:

Случайност? Уви, няма нищо случайно в бягството от дебати, когато знаеш, че отговорността за здравната трагедия в страната е твоя. Колко още черни рекорди до изборите, г-н Радев?

 

Десислава Танева:

Заради неадекватните действия на служебното правителство в борбата с пандемията, отбелязваме поредния черен рекорд.

За жалост, въведените хаотични мерки не работят.

 

Виктор Димчев:

 

Тази година ще е трудна за забравяне.

Преди първите избори през 2021-ва разбрахме, че мафията управлява пандемията, която си измисля, за да ни държи в подчинение.

Преди вторите избори за 2021-ва се убедихме, че сме избирали най-неправилните управляващи, които ни държаха в подчинение чрез измислени герои тип Илчовски.

Преди третите избори за 2021-ва ни замотаха, защото въпреки управлението на почтените, взеха да измират повече хора от нормалното, от ковид и въобще.

След последните избори тази година и преди първите избори за следващата година разделихме спасителите на некадърни и кадърни. Последните отсъстват временно.

Останалите си купиха телевизии, социолози, пиари, усвоиха еврофондове, парите на Америка за България, усвоиха международното положение и положителната международност, която ги превърна в медиен фактор за лели и чичовци из цялата страна.

Останалите продължиха промяната, спряха разпада, спасиха българите, постигнаха огромни резултати, които сега ще плащаме.

 

Изводите от тази авантюра ще струват много, много скъпо.

Да си знаете.  


Топ новини

виж още

Актуална тема