Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. Българоубиецът Джок Полфрийман зове за бунт срещу правителството и прокуратурата от Фейсбук

Мнения

Българоубиецът Джок Полфрийман зове за бунт срещу правителството и прокуратурата от Фейсбук

Снимка:

От 28-ми септември тази година австралиецът Джок Полфрийман има фейсбук страница, която буди основателни въпроси. Кой и защо говори от името на човек, който вместо да лежи в затвора за убийството на един български младеж, зове за бунт срещу българското правителство и прокуратура? След кратка проверка екипът на Tribune.bg намери отговори на тези въпроси. Защото тези хора вече дори не се крият.

Един от постовете на английски език от деня на създаването на страницата изразява “личната” благодарност на Полфрийман към неговите български поддръжници.  Странното обаче е, че още  в своя първи пост “Джок” рекламира протеста срещу Гешев, който нарича “най-големият протест в последните две години”.

Разбира се, “Джок” веднага започва да споделя на чист български език всички материали в своя защита – главно с линкове от медиите на подсъдимия олигарх Иво Прокопиев.  Всеки негов пост е написан с такава граматическа прецизност и подредба на абзаци и изречения, че всеки българин би му завидял. Фейсбук публикациите на австралиеца задължително включват изречения като “контролираните медии се опитват да отвлекат вниманието на българите от истинските проблеми в Главната прокуратура и задаващия се Гешев”.

Явно в затвора “Джок” е придобил умения и по фотошоп, защото той съвсем професионално създава колажи с физиономиите на главния прокурор, премиера и единствения кандидат за нов главен прокурор (на един от тях Сотир Цацаров е изобразен като Дарт Вейдър в “Междузвездни войни”). Австралиецът умело създава и видеа в своя защита – също на чист български език.

ФейсбукФейсбук

Иначе невинният “Джок” е качил и снимка на полуголи “нео-нацисти” като създава впечатлението, че именно той е този, който защитава българските деца, борейки се с тях (това не е ли признание за склонност към физическа агресия).

ФейсбукФейсбук

В един от постовете му на английски език, включващ  изречения за нарушаване на човешките права и корупция в България, завършва с репликата “И Бойко казва, че сме готови за Шенген?”  (?!)

ФейсбукФейсбук

Текст върху трогателна снимка, която според “Джок” е от неговия български дом – Самоков, гласи, че не всички в България са “корумпирани като ПРОКУРОРИТЕ”.

Разбира се, “Джок” споделя събитие на  “Правосъдие за всеки” за протест срещу Иван Гешев. Следва клип на Мишо Шамара, в който един от отявлените врагове на българското правителството, казва, че всъщност австралиецът, убил българина Андрей Монов, не е знаел кой е бащата на убития – затова и бил наказан (?!)

Познанията на “Джок” за българската граматика са на такова ниво, че той следи ТВ АЛФА и БТВ и публикува постове, посветени на правила за правопис и правоговор.

ФейсбукФейсбук

Негови основни врагове, освен Прокуратурата, правителството и медиите в България, са и ВМРО. Също така не харесва “Говедата”, които го помислили за фен на ЦСКА в нощта, в която е убил българина Андрей Монов.

ФейсбукФейсбук

Един от най-пресните постове на “Джок” е...ретро чалга клип. Австралиецът си е постнал песента на Лия “Митничарю” с призив “Пусни ме през теб да мина, да се върна от чужбина.” (?!)

ФейсбукФейсбук

И все пак-кой седи зад страницата на този чуждестранен гражданин, осъден за смъртта на едно младо българско момче. Защо студентът Андрей Монов, който насилствено загуби живота си едва на 20 години,  е превърнат във враг от определен кръг хора, медии и организации, които са готови да предадат родината и съгражданите си в името на чужди интереси и финансиране. Не стига ли, че Калин Калпакчиев се подигра със собствения си народ, с правото и с паметта на убития Монов? Защо не замълчите и не сведете глава пред близките на Андрей? Поне за минута.

Заявила се като поддръжници на страницата на “Джок” е неправителствена организация, наричаща себе си “Асоциация на българските затворници”. Повечето снимки на тази “асоциация” са от протестите срещу Иван Гешев, които помним - бяха водени лично от тарторите на “Демократична България”. 

ФейсбукФейсбук

Само броени дни след като убиецът Джок Полфрийман беше освободен предсрочно от Калин Калпакчиев всички профили, които днес масово споделят бунтарските призиви на “Джок”, сменят линията – и от риторика анти-Гешев, те започват да редят оди в защита на австралиеца-българоубиец. Явно заданието на поръчката е смененo. 


Коментари (5)

Вихрен Кой? Талибаните на Прокопиев. Иска ли питане.
14.10.2019 23:34 / Отговор
Ева Държавата трябва да действа като регламентира коя реч не е позволена и да съблюдава за търсенето на отговорност за непозволената реч.
14.10.2019 23:45 / Отговор
Мелани В Англия прокурорите действат. Има осъдени за подобни действия.
14.10.2019 23:47 / Отговор
Рая Костова Очевидно е, че статията е поръчкова и цели да завоалира пропуските на съдебния състав, който е осъдил Полфлийман преди 12 години. Защо беше скрито видеото, от което става ясно, че агресивните нападатели са именно Монов и компания? Отговорът е прост - ще се окаже, че Джок е действал в условията на самоотбрана.
16.10.2019 04:09 / Отговор
Иванов Джок Полфрийман е поредната пионка в ръцете на подсъдимите олигарси и фараони Цветан Василев и Иво Прокопиев, които го използват за лични цели срещу правителството!
16.10.2019 15:05 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема