Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. Бизнесмените на Кирил Петков и БСП изсипаха масовка за шествието на Радев

Мнения

Бизнесмените на Кирил Петков и БСП изсипаха масовка за шествието на Радев

Бизнесмените на Кирил Петков, заедно с няколко структури на БСП успяха да съберат масовка за шествието на Румен Радев и Илияна Йотова в Русе. Кандидат-президентската двойка бе съпроводена по главната улица от маститите дарители на бившия служебен министър, както и от кандидат-депутатите на Нинова – Крум Зарков и Нона Йотова. Впечатление направи обаче, че Радев не се чувстваше така добре в компанията на левите, като широко се усмихна на собственика на „Еконт“ Събев.

„Казаха ми, че си им дал много хубав офис в Русе. Насреща съм, ако имаш нужда и ще се видим в другата седмица в парламента“, заяви Радев на Събев, който се прочу с щедростта си, след като направи значително дарение на Кирил Петков и Асен Василев на стойност над 100 хиляди лева.

Естествено Радев и Йотова не пропуснаха да изнесат реч, която меко казано на фона на ситуацията в която се намира страната е уникална.

Така например според Илияна Йотова, двамата с Радев са успели да извоюват нова България с еднакви закони за всички. Но не съвсем г-жо Йотова, защото бе доказано, че основния закон, а именно Конституцията не е от значение на Румен Радев и Кирил Петков, които я погазиха. 

Не можело страната ни да е последна във всички класации. Обаче Йотова тук е права, защото при едноличното управление на Румен Радев страна ни е първа в една класация – тази по смъртност, а във всички останали и да беше някъде близо до челните места, започваме да отпадаме.

На фона на 199 починали души само за ден, думите на Йотова, че пари за чували има, но не и за медици, е истински стряскащо. И тук е права, защото при управлението на Кацаров и Радев бяха спрени парите за медиците на първа линия.  

Йотова не подмина и проф. Анастас Герджиков, като оправда бягството от дебат с думите, че нямало нужда да спорят с лакирани фрази и нищозначещи изречения. 

Вицето на Радев запита от площада, кой е дал пари на „Сиела“, че да вкара тези машини? Ами просто трябва да пита техния служебен вътрешен министър Бойко Рашков, тяхното назначение в НАП Румен Спецов и службите, които Радев управлява еднолично последните 7 месеца. Та нали именно Рашков бе определен от Радев да организира и ръководи изборния процес.  

Върхът от излияния обаче дойде от Румен Радев, според когото ковид кризата била преборена, хората не умирали по стълбите на болниците. Да, не умират на стълбите, защото въобще не успяват да стигнат до там, защото всички болници са пълни, никъде няма свободни места.

Цената на газа била два пъти по-ниска от тази в Европа, но в същото време бизнеса фалира.

Хазната била пълна по думите на Радев. Със сигурност би трябвало, след като неговото служебно правителство всяка седмица тегли държавни дългове, без обяснение.   

 


Топ новини

виж още

Актуална тема