Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. По логиката на Петков и Радостин Василев: Борисов трябва да е герой, най-удареният политик от мафията

Мнения

По логиката на Петков и Радостин Василев: Борисов трябва да е герой, най-удареният политик от мафията

По логиката на Петков и Радостин Василев: Борисов трябва да е герой, най-удареният политик от мафията - Tribune.bg
Снимка:

Компроматната война срещу политиците е явление, което нито започва днес, нито се прилага само в България. При нас обаче вече доста години то набира изключително висока скорост. Манипулирани снимки, видеа, незаконни срс-та, „зрителни илюзии“ имат за цел да уязвят водещите политици в страната ни. И го правят доста успешно.

Пикантериите от личния живот обаче често служат в полза на замесените, защото успяват да „разсеят“ обществото от някой истински провал. Други политици даже успяват сами да забъркат компромати срещу себе си, които после пишат на сметката на „мафията“.

Начинът, по който самите властимащи приемат компроматите срещу тях също много се различава от човек на човек и говори показателно за характерите на държавните мъже и жени.

„Тези мафиоти, които полагаме усилия да им спрем парите, правят всичко да ни очернят“

Пример затова как едни политици се оправдават с компромати и „лоши” медии, за да избегнат истинските отговори на въпросите са Кирил Петков и Радостин Василев. Впечатление прави, че и двамата напоследък пеят в един глас как са ударени от мафията в личния си живот с компромати. Но забележете при какви обстоятелства си служат с тази теза:

Вече бившият министър-председател на България всячески избягваше въпросите свързани с отношенията му с Лена Бориславова. Припомняме, че за близките и недотам професионални отношения помежду им се говори отдавна. В публичното пространство дори излязоха видео кадри, за които се твърди, че двамата се усамотяват в апартамент под наем. Двойка, подозрително приличаща на тях, влиза в частно жилище, а докато жената отключва вратата, мъжът я опипва. И до днес Кирил Петков и Бориславова не са отрекли истинността на кадрите. Но на въпрос, какви са взаимоотношенията му с Бориславова от водещия на Нова телевизия Виктор Николаев, Петков отговори:

„Това, което се видя е, че когато едни политици не крадат, не можеш да ги хванеш за каквото и да било, опитваш да ги залееш с жълта помия. Под достойнството ми е да им обръщаме внимание. Това беше ужасно, в последния ден толкова неща казахме, толкова важни послания имахме към следващото правителство. А в същия момент някакъв момент, някаква гледна точка стана новината на деня дали тя му докосва или не ме докосва. А всички видяха, че това не е факт. Всички се фокусираха там, а не всъщност какво става със седемте кораба. Тези мафиоти, които полагаме усилия да им спрем парите, правят всичко да ни очернят“, заяви Кирил Петков в отговор на въпроса.

Според бившия премиер на ПП не е и проблем, че сочената за близка на сърцето му и управлявала кабинета му в МС е била адвокат на Българска банка за развитие, докато същият Петков беше министър на икономиката – принципал на банката. Но това е за него също „жълта помия“.

Но дали наистина Кирил Петков няма за какво да бъде хванат? Истината е че има и нещата са много: едно от тях е газовата криза в която вкара страната ни. Благодарение на тяхното управление хиляди домакинства са заплашени да останат без отопление и да плащат в пъти по-високи сметки за газ.

За Кирил Петков лъжата не е нещо чуждо и той често си служи с нея. А компроматите му служат за оправдание за пълният му провал като политик.

Мъченик от компроматна война се изкарва и отцепникът Радостин Василев.  До вчера никому неизвестният спортен адвокат гръмко се оплаква от медиен тормоз и тръбеше, че зад това стои „мафията“. Интересно е коя мафия, след като лично Василев заплаши своя бивша съпартийка, че ще ѝ прати хора и ще види, че ще напусне Народното събрание.

А  за краткото му време като министър Василев, стана скандално известен с безкрайните разправии със спортните федерации и с приятелските си назначения. Бившият член на ИТН нахлуваше в заведения и ресторанти на проверки, заплашвайки ги с затваряне. Но той самият се оплаква от мафията, нелепо нали? Но още по-нелепо е , че уважавани водещи повтарят тезата му безпрекословно, без факти, без проверки, без доказателства.

„Тарикат мъж не писка“

Ако следваме логиката на Кирил Петков и Радостин Василев, то Бойко Борисов трябва да е най-ударен от мафията. През годините лидерът на ГЕРБ бе заливан с компромати, някои абсурдни, други – доказано фалшиви. Но същите тези борци за правда, обявили се против „жълтата помия“ искаха разследвания от всички световни институции.

Медиите без никакъв проблем показваха снимките на спящия Борисов, но видеото с Бориславова и Петков - не.  

Борисов обаче десетки пъти даде отговор на въпросите от личния си живот, отказвайки единствено да посочи името на т. нар. от него „Мата Хари“. Отказа се и да гастролира по телевизиите, където можеше от сутрин до вечер да се оплаква от „мафията“. „Тарикат мъж не писка“, каза Борисов на няколко пъти през годините – последно, след като беше арестуван незаконно, заради поредните компромати без улика.

По логиката на Кирил Петков и Радостин Василиев, след всички удари по Борисов, то той сигурно трябва да бъде обявен за национален герой.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети