Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. Брюксел нанесе звучен шамар на Радев като похвали финансовата политика на правителството

Мнения

Брюксел нанесе звучен шамар на Радев като похвали финансовата политика на правителството

Снимка:

Според Радев бюджетът ни е „разоряващ“, според еврокомисаря по икономиката България е единствената стабилна страна в ЕС

Новината на деня за България е повече от добра. Еврокомисарят по икономиката Паоло Джентилони  направи огромен комплимент на българското правителство и прогнозира стабилност на държавата ни като заяви, че България  е единствената страна в ЕС, чийто дефицит няма да надвишава 3% от брутния вътрешен продукт през 2020 г. Според данните БВП на страната ни ще нарасне с 2,6% през 2021 и с 3,7% през 2022 г, въпреки моментния спад тази година. Това е изключително звучен шамар от високо ниво за Румен Радев, който само преди дни критикува жестоко финансовата политика на правителството на Бойко Борисов.

„Правителството предлага разоряващ бюджет и огромни харчове без цели, без план, без ясни процедури, без обосновка за резултатите от тези харчове". Това заявява президентът Румен Радев пред журналисти по време на бригадно-тактическо учение на армията "Балканска стена 2020" на учебния армейски полигон край хасковското село Корен на 27 октомври 2020 година. Думите му не само че не се потвърждават от европейските институции, но и се опровергават. А резултатът от изявата му в Корен от преди седмица е един – десетки военни в ковид отделенията. Заради егото на „бащата на армията“, който отхвърли предписанието от страна на здравните власти за непровеждане на толкова масово събитие.

Вместо да коментира добрата новина за страната ни днес президентът отново има по-важна работа, а именно да ни уведоми за нова порция подмазвачество на тема инициативата „Три морета“. Да, същата инициатива заради която заведе 30 души в Естония след контакт с болен от коронавирус и го изгониха от там със шумен скандал.

Докато Румен Радев остава фиксиран в болната амбиция на първата дама съпругът ѝ да се хареса на американците чрез тази противоруска инициатива, позициите му сред избирателите му от БСП в България се изпаряват. Това коментират членове и симпатизанти на левицата, а мълчанието по темата от страна на Корнелия Нинова само потвърждава разводнените отношения с президентството. Вероятно прогнозите ще се сбъднат и мандатът на Радев ще бъде не само единствен, но и ще приключи безславно, когато се озове на земята, заемайки разкрачен стоеж между американци и руснаци.  


Коментари (16)

k Погребална агенция „Рундьо Рундев – всичко за вашия тъжен ден!“.
05.11.2020 16:37 / Отговор
ДА "Според Радев бюджетът ни е „разоряващ“,..." - Друго не се е и очаквало от лъжльовците като Радев, Нинова Костов и подопечния му Радан Кънев и подобни.
05.11.2020 16:39 / Отговор
коментар За президента на бсп бюджета е разоряващ защото нито една стотинка няма влезе в джоба му!
05.11.2020 18:32
ЗОРО УТРЕ , РАДЕВ ще каже на ЕВРОПА , че ПРАВИТЕЛСТВОТО се вслушало в
СЪВЕТИТЕ МУ !
05.11.2020 17:25 / Отговор
Митю Лемежа Ъхъ. То пък едно БВП, то едно чудо... 3% от нула си е нула. Какво произвеждаме? Курви?
05.11.2020 17:31 / Отговор
НАЙ-ВИДНАТА Е РАДЕВ, ДЪРЖАНКАТА НА БОЖКОВ-ЧЕРЕПА................................ СЕГА ВЪРТИ ДУПЕТО КЪМ НАТОВСКИТЕ ГЕНЕРАЛИ.
05.11.2020 18:02
анна "Всеки народ, заслужава съдбата си" !!!
12.11.2020 20:15
Калин В Хасково има паметник на каунья, като близнаци са
05.11.2020 17:54 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема