Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. Буруджиева: Интерпретирам го така – Нинова не подава оставка, подменя кадрово и овладява структурите

Мнения

Буруджиева: Интерпретирам го така – Нинова не подава оставка, подменя кадрово и овладява структурите

Буруджиева: Интерпретирам го така – Нинова не подава оставка, подменя кадрово и овладява структурите - Tribune.bg
Снимка:

Политическият анализатор и бивш депутат от БСП Татяна Буруджиева с ексклузивно интервю пред Tribune.bg.

Прогнозата Ви, че „Апартаментгейт“ избухна прекалено рано и ГЕРБ ще има възможност да преодолее негативите от това се оказа вярна. Каква е ролята на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов? Анализатори дори казват, че той е „обърнал вота“ в последните 15 дни от кампанията за европейските избори, споделяте ли тази оценка?

- Не смятам, че това е точната формулировка, поради простата причина, че ако погледнете от февруари насам резултатите, които даваха като прогнози социолозите, ще видите, че това, което направи Борисов, е, че върна на ГЕРБ онези резултати, които можеше да постигне. Т.е. компенсира щетата от скандалите, които бяха в началото на кампанията.

Тогава още въпросът беше ще може ли ГЕРБ да преодолее тази щета и моята теза е, че в рамките на един месец при една добре направена кампания. това може да се преодолее. И Борисов показа, че това е наистина така. Тя затова е кампания, за да вложиш енергия, да свършиш определена работа с избирателите, да им обясниш. Поне когато имаш достатъчно време. Скандалът стана в началото на кампанията, пък и не бива да забравяме, че от 6 месеца насам БСП една и съща тема върти. Така че не е много трудно да намислиш и да осъществиш противодействие.

Ще стане ли факт оставка на Корнелия Нинова?

- Доколкото разбирам от пресконференцията, която тя даде,  ще се върви към прочистване на партията чрез конференциите, които тя каза, че ще проведе, за да влезе в пълен отчет на един цикъл. Според мен целта е да се преформатира състава на конгреса, както и състава на Националния съвет, което може да стане след като се влезе в изборен цикъл.

Това ще бъде извънредно, защото изборите на ръководни органи в БСП нормално трябва да бъде след една година. Самият факт, че тя ускорява този процес и казва, че по места на тези конференции ще трябва да се види отговорността на отделните партийни организации за това, което са свършили и което правят. Аз го интерпретирам така, че няма да подаде оставка.

Напротив, ще направи всичко възможно да подмени кадрово партията по начин, който ще ѝ даде възможност да я управлява без всякакво противоречие и различно мнение и тя заяви, че ще се кандидатира на тези избори след този конгрес. Аз не виждам тук заявка за оставка. Напротив, Нинова обясни, че са спечелили, ако правилно съм чула на пресконференцията.

А преференциите към Сергей Станишев – това какъв знак е? Може ли той да се бори за председател на БСП?

- Не смятам. Както номинациите, така и преференциите, са по-скоро знак за ръководството и за настоящия лидер, отколкото някакво връщане към миналото. Станишев е поел по своя европейски път. Неговата репутация и кариера е достатъчно ясна там. Той е бил лидер на БСП. Показал е какво може и какво не може да направи като лидер. Така че няма особена логика на такива връщания в политиката. Освен може би Чърчил, но той е друг пример. Слава Богу, не сме във време на война, за да търсим такава аналогия.

Моника Гаджанова


Коментари (2)

Български офицер Червените БКП / БСП - " Рубладжийски " гадове - да пукнат сами ...... ! Ако не искат " Ловните роти " ще си довършат работата .........!!!
05.06.2019 14:21 / Отговор
ВАСИЛКА Л БУРУДЖИЕВА,
КОГАТО ПАПКА ОТ РЪКАТА НА БСП ТИ БЕШЕ ДОБРЕ НАЛИ...ДЕПУТАТКА ТЕ НАПРАВИХМЕ, НЕБЛАГОДАРНИЦО!
НЕ ТЕ ЛИ Е СРАМ ДА РУГАЕШ БСП ВСЯКА СУТРИН ПО ТЕЛЕВИЗИИТЕ! СЛАДКИ ЛИ СА ТИ ТЕЗИ ПАРИ?
НЯМА ДА ТИ СЕ УСЛАДЯТ, ПРЕДАТЕЛСКИ СА.
05.07.2019 23:11 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети