Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. ЧИТАТЕЛСКИ СИГНАЛ: 300 деца от Плевен ходят до Козлодуй, за да плуват

Мнения

ЧИТАТЕЛСКИ СИГНАЛ: 300 деца от Плевен ходят до Козлодуй, за да плуват

Причината са неуредици около общинския басейн в областния град

За проблеми около ползването на общинския басейн в Плевен сигнализира читателка на Tribune.bg.

Ето какво ни пише Петя Трендафилова:

Георг Спартански къде е като кмет на град Плевен? Град Плевен и проблемите в града не го интересуват. Като кмет не спазва обещанията си пред нас хората. Обеща ни, че ще се заеме официално с въпроса за басейна след като встъпи в длъжност кмет. На 12.11.2019 г. е положил клетва и е кмет и нищо не е разрешил...

Благодарение на нас хората е кмет и като такъв би трябвало да е с хората, да обръща внимание на всичко случващо се в града, но не е така... Загубихме доверието си в кмета... Мислехме, че можем да разчитаме на неговата подкрепа и съдействие. Оказва се, че не можем. За Георг Спартански са важни парите, получавани от наемателя Александър Ванков, въпреки че би трябвало да прекрати договора му при тези нарушения и обстоятелства. Не го прави.

Наемателят Александър Ванков не е имал право на преотдаване на басейна, а в продължение на 4 години го е преотдавал незаконно на Плувен клуб Инвиктус. Георг Спартански не е реагирал на нарушението, не реагира и сега.

Междувременно получихме отговорът на омбудсмана Диана Ковачева.

По повод на жалбата Ви до омбудсмана във връзка с ползването на общински басейн в гр.Плевен Ви информирам, че омбудсманът се обърна към кмета на Плевен като изрази становище, че при така изнесените данни смята за недопустимо поведението на наемателя на обекта - да налага забрана за тренировки на плувен клуб Инвиктус. Това не бива да се допуска от местната власт. Отдадените под наем имоти - общинска собственост следва да се използват по предназначение и за нуждите, за които са предоставени“, гласи становището.

С оглед на правомощията си отправи препоръка - да се обсъдят всички възможности за осигуряване на подходящи условия за тренировки на плувен клуб Инвиктус.

Тези 300 деца от Плевен бият път по 200 км до Козлодуй и обратно, за да... плуват! За всичко вина има кмета Георг Спартански!!!“, гласи сигналът.

Очакваме вашите новини и сигнали!

Станали сте свидетели на събитие или нередност? Искате да споделите добра новина или положителен пример?

Свържете се с нас във Фейсбук или ни пишете на E-mail: [email protected]  


Коментари (2)

Ха! Ами къде е в случая ментора на Спартански - Румба Фонтанели?! Бори се с вятърните мелници по поръчение на Дядя Путин...
21.01.2020 12:14 / Отговор
Hope Дано кмета да заеме становище и то да е в полза на децата.....Дано случаят да има положително развитие.
23.01.2020 04:34 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема