Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. Да управляваш бизнес в Орландовци, не е като да ръководиш от „Дондуков“ 1

Мнения

Да управляваш бизнес в Орландовци, не е като да ръководиш от „Дондуков“ 1

Да управляваш бизнес в Орландовци, не е като да ръководиш от Дондуков 1 - Tribune.bg
Снимка:

Кандидат-премиерът управлява 14 служители в офис на международна фирма в Орландовци

Посоченият за кандидат-премиер Пламен Николов смята, че основния недостатък на нацията ни е липсата на дисциплина. Освен това българинът трудно работи в екип. Това изтъква той на кастинга за политици на Има такъв народ“ през 2018 година. 

Явно Николов е преодолял тези отрицателни черти на гена, след като се е решил, че може да поеме отговорността да застане на министър-председателския пост. Сигурно е много дисциплиниран, след като изкисква това от собствените си служители. Вероятно ще приложи натрупания си опит в управлението на международна компания и в министерския съвет.

Само че да ръководиш бизнес в Орландовци, не е като да ръководиш държавата от Жълтите павета. Как се управлява бизнес и как се управлява държава са две напълно различни неща. Това, че имаш нюх за сделки, не означава, че ще бъдеш добър в управлението на държавното колело. Политиката изисква дипломация, разговори и компромиси.

Пламен Николов смята, че не е много трудно да се приложи бизнес системата му. Сам определя, че тя не експлоатира хората, а разгръща целият им потенциал. Схемата му е следната - един човек работи за 2,6 души. Тук изниква въпросът: означава ли това, че ще бъде съкратена държавната админстрация, щом един човек може да работи два пъти и половина повече работа? Ще бъде ли съкратен и броят на министрите в новия кабинет, след като не е необходимо да има толкова много хора? За Пламен Николов са важни изпълнените задачи, а не броят на заетите да вършат тази работа.

Кандидатът за „Дондуков“ 1 се определя като много добър търсач на кадри. Хвали се, че за него работя най-добрите, от най-добрите и затова и заплащането им двойно по-високо от това на другите. Ако самият той съставя списъка с министрите, с които ще седнат заедно на управленската маса означава, че трябва да очакваме невероятно добри министри. Самият Николов каза, че ще продължи да търси точно това „добър мениджърски екип, който да работи и политически“.

А какво ще ни предложи Николов се очаква да разберем в следващите седем дни...


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети