Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. Даниел Митов: Президентството трябваше да е по-отговорно за визитата в Естония

Мнения

Даниел Митов: Президентството трябваше да е по-отговорно за визитата в Естония

Снимка:

„Не разбирам защо президентът е решил да пътува до Естония, след като е бил уведомен за контакт с носител нa COVID-19“, каза Митов

„Много посещения са били прекъсвани поради съмнения за контакт със заразени с коронавирус лица. Нямам отговор на друг въпрос - защо президентът е решил да пътува, при положение че е бил уведомен за положителния тест на командира на Военновъздушните сили генерал-майор Димитър Петров, съдейки по прессъобщението на Министерството на отбраната“. Това коментира пред БНР бившият външен министър два мандата Даниел Митов, който доскоро живееше в Естония.

Според него президентството е трябвало по-отговорно да подходи към случая и държавният глава да участва виртуално в конференцията, каквато възможност са използвали останалите участници. Митов е на мнение, че като цяло в подобна пандемия не трябва да се участва в такива форуми.

„Проблемът е, че с прессъобщението си при прекъсването на визитата българската и естонската страни се разминаха, като българската пропусна да спомене факта, че става въпрос за прекъсване на визитата, защото президентът е имал близък контакт със заразено лице, естонската страна го направи. Това разминаване създава усещане, че не се подхожда честно и откровено към българските граждани“, допълни Митов.

Той коментира и обвиненията на администрацията на президента Румен Радев, че правителството е работило срещу българското домакинство на президентската инициатива „Три морета“ през 2021 година:

„Това е продължаващата битка между президентството и Министерския съвет. Разбираемо е президентът да домакинства срещата. Но има съперничество между институциите в различен контекст и то се отразява и на подобни инициативи, и на отношенията на България с външния свят“.  


Коментари (6)

Митов не си информиран, официално е информиран във вторник от здравните власти. И това си е отвсякъде САБОТАЖ на мутрата. И заради този гангстер, сега губим милиарди от новия план- маршал на ЕС, тъй като нямаме проекти и изпуснахме срока. Ако беше си дал оставката тази грозна муцуна Борисов, сега щяхме да имаме правителство, което има капацитет и експертиза да де би България напред, а не да трупа мафията в офшорни зони милиардите на народа.
22.10.2020 15:34 / Отговор
Празнота между ушите! Няма хапове за това,от което си болен!
22.10.2020 16:40
На същият сайт,но не четеш! https://tribune.bg/bg/politika/mo-prezident-ministar-nachalnik-na-otbranata-sa-bili-uvedomeni-za-gen-mayor-petkov-na-18-oktomvri/
22.10.2020 16:42
ЛЪЖЕЦЪТ РАДЕВ, ВЪН, ВЪН, ВЪН........... НЕ МОЖЕ ДА ЛЪЖЕШ:
ЖЕНА СИ
ИЗБИРАТЕЛИТЕ СИ
СЪНАРОДНИЦИТЕ СИ
ДОМАКИНИТЕ СИ ОТ ЕСТОНИЯ
СЪЮЗНИЦИТЕ СИ ОТ НАТО И ЕВРОПА
ЕДИНСТВЕН ИЗХОД НА ЛЪЖЕЦЪТ РАДЕВ-О С Т А В К А !!!!!!!
22.10.2020 17:11
Ха, ха! Г-н Митов е отлично информиран, фейкновинарчо от фенклуба на Фатмака.
22.10.2020 18:29
Mihaela Чудя се как може да има толкова заблудени хора.
Все пак не сме при "социализъма" и има достатъчна информация,за да живееш в заблуда.
24.10.2020 04:47

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема