Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. Държавата-пикчърс представя: Пътният ад на семейство Радеви

Мнения

Държавата-пикчърс представя: Пътният ад на семейство Радеви

В главните роли: Горките Деси и Румен

„Но може би ви прави впечатление, че много зачестиха тези ситуации? Спомняте си режисурата в Харманли, която целеше да изкара моя баща автохулиган. Да добавим и последните случаи… Сами можете да отгатнете кой е поръчителят на тези суперпродукции“. Цитат - президентът Румен Радев.

Режисура, сценаристи, суперпродукции и супер конспирация! Да си представим…

Част първа

17 август. Бясно старче, което всъщност не е инвалид, а агент под прикритие и има най-малко 6 дан в Киокушин-кан, чака пред кръгово в Харманли.

Седи на триколка за инвалиди. В ухото слушалка. Чака нареждане. Чува се – Мерцедесът идва! Старчето с мръсна газ нахлува в кръговото. Секунди и влиза странично на автомобила, каран от друго старче.

Агентът вече е на земята, другото старче гледа смаяно и не предприема нищо. След като вижда, че няма да бъде вдигнат от асфалта, агентът се изправя сам, прибира си хвръкналата чанта и чака полицаите.

Те всъщност не са полицаи, а са от спецчастите, минали са и актьорски курс, за по-голяма достоверност на ситуацията. Било им мечта да са на сцена, но се задоволили с МВР - пикчърс.

На мястото пристига и лидерът на червена партия и бивш кмет. Този е най-големият коз в суперпродукцията. Този е двоен агент. Уж е от „наште“, ама всъщност е от „ваште“… Следва разправия. За пред камерата де.

Един от полицаите докладва на дежурен: „Възникна произшествие между две „старчета“ (Реална реплика, видна от решение на Административен съд-Хасково).

Следва изтичане на запис от продукцията. Разкриване на ситуацията. Нищо не е такова, каквото изглежда, разбира се… Има набеден шофьор, блъснал инвалид, полицай написал акт на инвалида, прикрит инцидент, ходатайствал партиец.

Бум-бам! Публични фойерверки! Край на първи епизод.

Част втора

21 ноември. Гражданин, който, както се досещате, не е просто мъж, а агент - специалист в прилагането на Специални разузнавателни средства (СРС). Заел е позиция на балкон в столицата. Оборудван е със служебен телефон и чака сигнал.

Минути по-рано тези, дето карат Деси със служебен Мерцедес, са инструктирани да я отведат до магазин за рокли. Нищо, че тя не иска и се дърпа, имала достатъчно… Даже на благотворителен търг пусна една обличана. Но, както и да е, склонява.

Та тези същите нарочно влизат в улицата, която иначе е еднопосочна. В този момент гражданинът със СРС-то чува в слушалката - „Екшън! Камера!“ Пуска запис. Долу превозваната вече е в магазина. Другите изпадат в лют спор. От едната страна са служителите на НСО, от другата страна е пътен полицай, недоволен от нарушаването на правилата.

За по-голяма тежест на ситуацията - компанията на Деси размирва толкова, че на пътния полицай му се налага да вика подкрепление. Идва патрулка и така в записа влизат точно пет на две. Пет пътни полицаи в скандал с двама от колата на Деси.

И готово! Пускане на клипа във Фейсбук. И пак в обществото: „В България няма „първа дама“, защо тази я кара НСО? Защо плащам заплата на служител на НСО, който се държи по този начин и нарушава закона? Пак не случихме на „първа дама“!“ И т.н.

Скандал!Бум-бам! Край на втори епизод.

Част трета

Твърде скоро, след като е пуснат първи и втори епизод, публиката гори от нетърпение, та по-рано от предвиденото - ето го и него.

18 ноември. За целта е ангажирана жена-камикадзе, прост агент не върши работа. Прекалено рисково. Целта е хладнокръвно забиване с превозно средство в кортежа на президента. Както в предишните два епизода, чака се нареждане от горе. Тя ще мине на зелено, те ще минат на червено, тя ще се забие в която от колите на кортежа успее.

Светлата част на деня. Кортежът преминава на червено на кръстовището на бул. „Гоце Делчев“. Сигнал за действие! Столичанката скача на педала на газта на „Шкодата“, затваря очи и се удря в бронираната лимузина. Каскадата е добре изпълнена, само охлузвания и леки наранявания. КАТ пристига. Акт на жената, акт на НСО.

Всички мълчат. След седмица сайт съобщава за случая. Институциите потвърждават. От президентството повтарят мантрата „Питайте НСО“.

Край на трети епизод.

To be continued...

Никак не е случайна и градацията - баща, съпруга, президент. Все пак трябва да има кулминация!

*Бел. ред. Имаше и един стартов нулев епизод на продукцията. Той е още от февруари, когато две патрулки на столичното Шесто РУ преследвали колата на "първата дама". Полицаите опитали да спрат мерцедес, подали знак с палка, но колата продължила с мръсна газ. За изненада на настигналите го униформени - вътре Деси... Но това е част от една по-стара поредица.  

 

 

 


Коментари (4)

Кирил Що за президент, какъв пример дава той на обществото
25.11.2018 12:14 / Отговор
Черноглед Мутрите са достатъчно изобретателни при създаване на компромати!Така ги е учил духовният им гуру Луканов!!!Специалитет на службите!!!Боклуците ,които ни управляват,мачкат и убиват а,са техните уродливи отрочета!!!
25.11.2018 15:24 / Отговор
Бай Даню Държавните ръководители се опростачват все повече, крайно време е да се подложат на тестове за интелигентност, стига са ни управлявали простаци!
26.11.2018 20:35 / Отговор
Валери Ганчев Не съм фен на Радев защото не обичам ПРЕДАТЕЛИТЕ. А той е двоен предател - поне за сега: веднъж е предал семейството си - изоставил жена и две деца заради една......., а след това и армията, която го е създала заради партийни интереси. Неговото поведение е на тъп военен, селски комсомолец.
28.11.2018 14:17 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема