Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. „Демократична България“ рекламира фиктивно приложение като голям успех на дигитализацията

Мнения

„Демократична България“ рекламира фиктивно приложение като голям успех на дигитализацията

Вече няколко дни от Демократична България рекламират гръмко ново „приложение“, което се използва от 8-те софийски района, в които обединението спечели кметски места с активната подкрепа на втори тур от БСП.

За съжаление, добрата иначе идея, се оказа само евтин PR и имитиране на дейност.

ПриложениеПриложение

„Вече всички райони с кметове от Демократична България си имат мобилно приложение! Всеки, свалил приложението, получава от района известия за административни новости, планирани ремонти и събития, конкурси, социални проекти, както и актуалните промени в мерките срещу коронавируса. Можете да предлагате и кампании!“, пишат от „Демократична България и благодарят на екипа доброволци, създал „приложението“.

Детайлното запознаване с продукта обаче показва, че в него липсва каквато и да било функционалност.  В „приложението“ има секции „Новини“, „Събития“, „Кампании“, „Анкети“ и „За нас“. Такива секции има във всеки административен сайт.

ПриложениеПриложение

Преглед на „приложението“ в произволно избран от 8-те района с кметове на „Демократична България“ показва, че в него последната новина е от 22 юни. Анкети и събития няма. Двете кампании, които съществуват са тази на Столична община за подмяна на печките, която е за цяла София, и за въвеждане на Зелена зона. В т.нар. приложение липсва обратна връзка и гражданите не могат да се възползват от никакви онлайн услуги. Каквато всъщност е идеята на дигитализацията, която от политическата организация непрекъснато дъвчат.

ПриложениеПриложение

От Демократична България благосклонно обявяват:

„Готови сме да предоставим приложението безвъзмездно на всеки друг софийски район, който прояви желание да използва достиженията на дигиталната ера в комуникацията си с гражданите“.

Как точно обаче ще се използват „достиженията на дигиталната ера в комуникацията с гражданите“ не става ясно, защото въпросното „приложение“ предлага просто подбрана от сайта на конкретния район информация, без да дава възможност на хората да подават сигнали, заявяват услуги или дори да изказват мнение...  


Коментари (4)

Иван Така правят „демократите“ на Христо Иванов – обичат да се хвалят с фиктивни приложения и успехи!
09.07.2020 15:12 / Отговор
Лили Какви приложения, какви пет лева. Тези са неспособни да направят каквото и да е, дори и в скандалите се провалят.
09.07.2020 15:13 / Отговор
Лальо Хвалба хвалба, ама накрая истината излиза наяве. А извънпарламентарната партия на Иванов никога няма да има силата за управление!
09.07.2020 16:59 / Отговор
Марина Направих грешката да си сваля приложението за моя квартал и много бързо го изтрих. Поредния евтин трик за реклама и предизборна агитация на „Демократична България“.
10.07.2020 23:29 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема