Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. „Дневник за властта“: Май са ме направили Prime Minister

Мнения

„Дневник за властта“: Май са ме направили Prime Minister

Дневник за властта: Май са ме направили Prime Minister - Tribune.bg
Снимка:

Мило Дневниче,

Вчера взеха, че ме направиха премиер на една държава с nickname Bulgaria. Заклех се, че вече няма да им нарушавам Конституцията, че голяма врява вдигнаха предния път. Нали им бях министър на икономиката, обаче пък не можело да съм канадец.

So boring!

Обявих, че като премиер ще ходя пеша, за да се срещам с хората по улицата. Искам да дам пример на сънародниците като пръв сред равни дето се вика. Както Цвета каза „Ми ходете пеш, бе!”

Обаче поне обявихме една голяма сделка с електроавтомобили за 140 милиона евро. Даже с адаша мислехме да ги кръстим Киромобили ха-ха. Обаче едно немско издание издаде, че има много повреди в тези коли и щели да ги изтеглят от пазара.

Много тъпо, добре че българите ме обичат и не им пука.

Всичко вече е супер amazing тук, само дето трябва да убедя 3-4 милиона антиваксъри, че 8, 5 милиарда по света са ваксинирани и нищо им няма. Те откъде ще знаят, че населението на Земята е 7, 2 милиарда. Тук много се връзват на fake news. Даже вчера много се смяхме със Светослав Трайков. Той отдавна вече не описва как трови кучета. Много свестен тип.

Дали да не върна генерала от ВМА да ги ваксинира окончателно bulgarian people, или да въведем принудителен закон за ваксинация? Тиранинът Борисов ги е научил на слободия българите. За всичко е виновен Борисов. Оги Стефанов даже е написал, че той е виновен за наводненията тази седмица. Ми така, де!

Поне знам, че big boss ще ми удари едно рамо. Даже не ме пуска да ходя да видя пичовете в Брюксел, толкова ми се кефи. Чудя се това дето го говорихме за Северна Македония с Херо за сега ли беше, или за догодина. Българите няма да се усетят, на кой му пука за тази история?! Важното е да прокараме без Корнелия да се усети частта с „правата на жените“. Записвам си: задължителна ваксинация за всички 18 милиона българи, пускаме Северна Македония и подписваме „Истанбулската Конвенция“. Така де – това с „правата на жените“. Ще се разберем с Корнелия, ако не – сменяме я с Крум. Той нали каза, че е джендър вече. Защото бил човек на Румен Радев.

Та така. The Boss отива в Брюксел да ги преметне там, че нищо не разбирам още и той е шефът. Ама се шегува, де. Ха-ха. Щял той да води парада, малък съм бил. Зелен. Бърка ме с Боби Сандов. Много свеж deputy prime minister. Обяви се за шеф на вселенския баланс и светлата енергия. Ха-ха. Може да обявим задължителна ваксинация с награди весели цигарки. Яко, а?!

Казах им на журналистите, че си имам работа аз, да не ме занимават с тоя Брюксел. Нали съм премиер. Няма кой да назначи заместник-министрите в тези нови 21 министерства. Та това са близо 90 човека, да не е лесно. Търся роднини и познати. Съученици от чужбина. В краен случай – някой съсед от Канада. Като се замисля, то ще трябва и областни управители да назначавам. Абе, бумащина! Ама тежка е царската корона. Нямам време за Брюксел.

Страшни нахалници са тези от КЕВР. Чичо Иван е добър човек, работихме си добре докато бях министър. Ама какво му стана?! По средата на декември да говори за цени на тока, парното и водата. Откъде-накъде?! И то баш докато аз се кълна, че ще направя път на хората от Ботевград до Шумен! Даже им обяснихме с Nik Sabev за летящите коли – промени да искаш…

Така се ядосах, че забравих да кажа кой ще ми е спортният министър – зачудих се Руди Гела ли беше. Или Киро Гела. Ма и Хазарта им дръпна една реч, светеха му очите чак!

Станах си премиер на BG. Вече не съм просто мъжа на Линда от „Мастършеф“ или „онзи с пробиотика за 30 лева“. Кой сега е номер 1

Ей, забравих да напиша най-важното. Въвеждаме оne hundred experiences, за да каним американските братя на винен туризъм. Бойко Рашков ще е рекламно лице. Това преди се е казвало „100 туристически обекти“. Много тъпо! Бойко Борисов е виновен за всичко.

„Ти ще я оправиш тая България най-после, Киро!“ Така ми каза Царя. Просто Киро. Както ме нарича Деница – новата Цецка Цачева. Ма промени да искате! Отвсякъде ще я оправя тая България! Ще заприлича на Канада на Балканите.

I promise.

Много ми стана мило Линда като ми написа поздрав във Фейсбук, всички медии го отразиха. Нали съм премиер.

„It’s a new day! I’m so proud of all of you” – толкова много любов към България от страна на Линда. Дори се е тагнала оттук, за да не се бъркат приятелите ни точно къде съм станал prime minister.

Ох, откъде да започна сега… Аbigail, Adam, Alice, Ben, Bruce…

Ще звъня за прослушване за заместник-министри. Че работа ме чака!

 

Kiril Petkov, Prime Minister of BG


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство с третия мандат?
Покажи резултати Скрий резултати