Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. Докато Рашков обладава политически и най-малката структура в МВР, престъпността в България се вихри

Мнения

Докато Рашков обладава политически и най-малката структура в МВР, престъпността в България се вихри

Докато Рашков обладава политически и най-малката структура в МВР, престъпността в България се вихри - Tribune.bg
Снимка:

Престъпността в България догони отново позабравен връх от далечното минало, който се надявахме да ни остане само лош спомен. Днес обаче убийствата и домашното насилие  растат до такава степен, че отново стана „нормално“ тези теми да изграждат вечерните емисии. И докато обществото ни е в поредния потрес от убийство, извършено по изключително жесток начин, вътрешният министър самодоволно говори, че трябват структурни промени в МВР“. Забележете, трябвало да се започне със звена, които нямат полицейски функции като Главна дирекция за пожарна безопасност и защита на населението.

Нищо чудно. Основната функция на Бойко Рашков като министър, назначен от Румен Радев, бе чегъртането. Изчегърта редица началници на управления, само защото са били назначени от предишната власт, като така блокира работата на районните структури на МВР. Сякаш това не му стигна, но обяви война и на прокуратурата. С всяко свое изказване Рашков  целенасочено се опитва да сатанизира държавното обвинение, че умишлено саботира разследвания. МВР е впрегнато да се занимава с политически преследвания на опонентите на новата власт.

През това време хора биват убивани, ограбвани, бити, насилвани, а вече и разчленявани. В рамките на няколко месеца бяха извършени няколко убийства по жесток начин: мъж уби съпругата си и пренесе с куфар тялото ѝ до водоем край Перник,  в навечерието на новата 2022 г. 6-годишно дете издъхна след брутален побой с тръба, нанесен от собствения му дядо в Монтана, млад мъж беше убит пред столичен блок заради заря, жена на 60 години бе убита в Казанлък, жестоко убийство във Велинград: откриха мъртъв и изнасилен мъж. Бе убита Еранухи Пехливанян, съпруга на собственика на аптеки „Астра“, общински председател на ГЕРБ-Русе и общински съветник Бедрос Пехливанян. Смъртта на уважаваната русенка за хората бе ужасяваща, но за ръководството на МВР мина някак между другото. Рашков не излезе да обясни, че жертвата е следена с месеци, отвлечена е от колата си, ограбена, удушена и разчленена. След това частите на тялото са хвърлени в река Русенски Лом.

От години в България не се бяха случвали толкова  безмилостни и дълго планирани престъпления. Много мирише на беззаконие и безвластие.

Зачестиха кражбите на автомобили в София, телефонните измами се завърнаха с пълна сила. Мними банкови служители опитват да измъкнат лични данни от жертвите си и да източат сметките им.

Обществото ни започва отново да живее в страх за утре не само заради пандемията. На този фон рашковщината овладява институциите и ги подчинява на някаква лична политическа битка, нехаейки за хората и за изгубените животи. Добре, ще наместим свои хора в пожарната и в поредното МВР… Явно за някого това е Промяната!  

 


Топ новини

виж още