Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. Доц. д-р Стойчо Стойчев: Не отписвайте патриотичната вълна. ВМРО е фактор там

Мнения

Доц. д-р Стойчо Стойчев: Не отписвайте патриотичната вълна. ВМРО е фактор там

Доц. д-р Стойчо Стойчев: Не отписвайте патриотичната вълна. ВМРО е фактор там - Tribune.bg
Снимка:

Коментар на политолога доц. д-р Стойчо Стойчев

ВМРО ще се явяват самостоятелно на вота на 04.04.2021. Тази новина беше в някаква степен очаквана и закономерна. Либералните анализатори бързат да злорадстват, че „Обединени патриоти“ са останали в историята и се надяват да няма патриоти в следващото Народно събрание. Мисля, че тази радост е преждевременна.

Вълната на Орбан и Тръмп не е пресекнала. Тя има и своите български измерения. Обществото ни е чувствително към национална проблематика - спорът с Македония е показателен. Има силен отпор и на либерални идеологеми, като Истанбулската конвенция, гей-бракове, права на малцинства. Нишата е сериозна и няма да остане празна.

Най-вероятният печеливш от ситуацията ще е именно ВМРО, които имаха успешен самостоятелен дебют на евровота и взеха над 140 000 гласа. Те се опазиха от негативни стереотипи и неутрализираха негативите от властта с голям процент изпълнени предизборни обещания, което за нашите условия е прецедент. Впрочем те по един тръмписки начин съумяха да си поставят конкретни задачи с измерими индикатори, които се открояват на фона на абстрактините „визии“ и „стратегии“. Малки, но постижими неща срещу общото говорене.

Прагматизмът им не остава незабелязан на фона на общите абстракции. В края на този управленски мандат всеки може да провери какво са свършили. Това ги прави основен фактор в патриотичната ниша и обяснява решението им за самостоятелно участие във вота. Просто разчитат да останат единствени говорители на национално мислещите хора в България.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (4)

:) Нормално е "политологът" на мафията Борисов/Пеевски, който размахва среден пръст към хора несъгласни с него, да му се плаща да говори всякакви простотии.
05.02.2021 15:30 / Отговор
Алоуу,а вие дето се опитахте да му разбиете колата,какви сте бе от тези дето коленичихте пред президета,или тези дето ни тормозихте цяло лято,шарени лилави утрепки.
05.02.2021 15:57
Аут! Нетърпящи чуждото мнение, като :), за които всички инакомислещи са "мафия, са фашизоидни елементи!
05.02.2021 23:40
Циник Тоя знае кое за какво се ближе , но ако е умен ще организира залагане , като на кушиите в Англия , за резултатите от изборите !
07.02.2021 12:05 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети
Одобрявате ли острия тон на Румен Радев към представителите на ПП/ДБ във връзка със скандалния запис и втория мандат?
Покажи резултати Скрий резултати