Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. Гилдията се разгневи: Задавайте адекватни въпроси!

Мнения

Гилдията се разгневи: Задавайте адекватни въпроси!

Снимка:

Пореден над 30-минутен брифинг на Националния щаб за борба с COVID-19 се проведе в съботния ден. Едни и същи въпроси отново и отново, ежедневни питания кога ще има ваксина и да не би случайно в близките часове да е измислено лекарство, преследват членовете на щаба и ръководителя ген.-майор проф. Венцислав Мутафчийски.

Непрекъснатото повтаряне до втръсване, лични въпроси за градинки пред блоковете и питане за неща, на които преди минути е даден отговор, започва да дразни самите хора в бранша.

Фактът, че някои колеги не слушат изказванията преди да питат или дори си пишат въпросите преди началото на брифинга, е всеизвестен. Този път обаче репортерката на БНТ Мария Чернева вбеси всички в въпроса си – иначе изпратен от зрител, как неподвижна жена да си плати сметката за телефон. Въпреки че не спести пояснение, че въпросът няма никаква логика и не е към него, Мутафчийски поясни че няма проблем… дъщерята на неподвижната да ѝ плати телефона и в друг град. Така действал и той с телефоните на своите родители.

„Какво лошо има да се копаят градинките“, пита още тя.

 „Не е нормално да се задават такива въпроси на кризисния щаб“, „Задавайте адекватни въпроси!“, написаха колеги-журналисти в личните си профили във Фейсбук.

„Вбесявам се от непрофесионализма“, „Колеги, запазете щаба, моля... нужен е на хората в добра кондиция!“, „Добре, че е със здрави нерви генералът...“, „Занимават го с глупости и го прекъсват“, възмущават се в медиите.

Други се питат на какъв принцип в редакциите се решава кой да иде на брифинга и не може ли да се изпращат по-адекватни хора.  


Коментари (6)

Гневна Чакам с нетърпение денят, в който, след като пикът е преминал, да попитат дали може да се отварят фризьорските салони.
21.03.2020 19:53 / Отговор
Мисирките са...патки
22.03.2020 09:33 / Отговор
Пинтев Защо не беше обявена пандемия преди няколко години, когато 4000 човека умряха от свински грип? Защо има барикади в населените места, а не са затворени гари, летища, пристанища?
22.03.2020 15:13 / Отговор
Ей, Пинтев, Чети бе брато. СЗО, казва /да му имаме вяра/ че умрелите у нашенско са били 40. Браво на тоз умник Хинов. А сега брато, ако се уповаваме на такива като теб, може да се завием с тоалетна хартия и бавно да тръгнем към гробищата/помниш ли вица за атомната бомба/
22.03.2020 18:34 / Отговор
Аз Възхищавам се на генерала и се питам дали някои журналисти са назначени по критерий тъп,по-тъп,най-тъп.Лошото е,че са си повярвали.Още по-лошо е,че работодателите им не го осъзнават.
31.03.2020 13:08 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема