Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. Христо Мутафчиев: Чувствам се наистина целунат от Бога, че нося това име

Мнения

Христо Мутафчиев: Чувствам се наистина целунат от Бога, че нося това име

Снимка:

„Коледа, Бъдни вечер, това е времето, което можеш да отделиш на близки и роднини. Да им кажеш, че ги обичаш“, споделя актьорът и председател на Съюза на българските артисти

В деня на един от най-светлите християнски празници - Рождество Христово, Tribune.bg ви среща с един от най-обичаните и популярни именици - актьорът и председател на Съюза на българските артисти - Христо Мутафчиев.

- Г-н Мутафчиев, носите едно от най-хубавите и популярни български имена, на кого сте кръстен, обичате ли своето име?

- Кръстен съм на дядо ми Христо, Светла му памет, и няма как да не го обичам. Навремето майка ми е искала да ме кръсти Росен, но впоследствие е надделяло името Христо на дядо ми. В крайна сметка „Началникът“ се смили над мене и ме върна отгоре именно защото нося неговото име.

- Какво Ви донесе името в живота досега, помага ли Ви, гордеете ли се с него?

- Да, помага ми. Гордея се с него и се чувствам наистина целунат от Бога за това, че нося това име.

- Изпращаме 2019 година, с какво ще я запомните в личен и професионален план, кои бяха най-хубавите моменти за Вас?

- Всеки ден е хубав за мен. Аз съм от този тип хора - сутрин се събуждат с усмивка и само защото са се събудили, значи им предстои да живеят. Всеки ден, в който си отворя очите сутрин и съм бил преди това вечер със семейството си, за мен това са хубави мигове. 

- Как празнувате своя имен ден, все пак той съвпада и с Рождество Христово. Успявате ли да съчетаете празниците?

- Обикновено помагам за приготвянето на трапезата за вечерта, защото трябва да се ходи тук, да се ходи там, да се вземе това, да се вземе онова. С това се занимавам аз, аз пазарувам и осигурявам всичко необходимо. Въртя се около кухнята, като ми замирише на сарми. Да мога просто да мина през тенджерата, да взема една сарма, да пия чаша червено вино и да съм със семейството си – това е най-хубавият момент на тези празници. След Коледа си изключвам телефона, защото не мога да обърна внимание на семейството си от телефонни разговори и поздравления, което от една страна е хубаво, от друга е изключително натоварващо.

- Така ли празнувате, с най-близките си хора?

- Винаги. И само с тях!

- Случвало ли се е да посрещнете празника на сцената?

- На сцената не, защото Коледните празници са свещени дни и дори театрите не си позволяват да ни ангажират на тези семейни празници. На Нова година съм играл, да, но Нова година е все пак един малко по-различен празник. Докато семейните празници Коледа, Бъдни вечер, това е времето, което можеш да отделиш на близки и роднини. Да им кажеш, че ги обичаш. Няма по-важно от това. Дори театрите не си позволяват да нарушат това, защото в крайна сметка няма и публика по това време, хората гледат да са си вкъщи със семействата. Някак си, по тази тема имаме единогласие с публиката.

- Какво ще си пожелаете през новата година и какво да очакваме от Христо Мутафчиев?

- От Христо Мутафчиев очаквайте само дивотии, разбира се! Иначе си пожелавам семейството ми да е здраво и ще направя всичко възможно да ги карам да се чувстват добре.  Колкото по-диво живее един човек според мен, толкова повече спомени има. И трупайки тези спомени, става толкова по-богат. Аз затова не спирам да трупам спомени, като гледам да ми се случват разни неща. Шило! Шило в торба не стои, казва баба ми!  

 

 

 

 

 

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема