Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. Игра на тролове: Православен славянин срещу Свободен демократ

Мнения

Игра на тролове: Православен славянин срещу Свободен демократ

Игра на тролове: Православен славянин срещу Свободен демократ - Tribune.bg
Снимка:

Лъжат ни не за да им вярваме, а за да не вярваме на нищо

Игра на тролове – така Емил Л. Георгиев описва в „Площад Славейков“ коментарите под интервюто с колумбийската посланичка в София на сайта „Днес.бг“. А причината е дезинформация, която да обърка потребителите.

Там първо потребител с име „Православен славянин“ прави коментар в подкрепа на Русия и публикува инструкции как трябва да действа. С това става ясно, че е платен трол.

„След оливането (по-точно изпущането) на наемника, тролската централа трябва някак си да замаже гафа, да минимизира щетите, да пренасочи вниманието… и то спешно. След цял ден мислене, решението е намерено – собствената вина ще бъде прехвърлена на врага. Историята продължава и придобива още по-гротесков вид“, пише в коментара си Георгиев.

Създават се два тролски профила - „Свободен Демократ“ и „Демокрация или смърт“. А причината да се подберат точно тези имена не са случайни. „Ако на някого още не му е ясно – според представите на проруските тролски централи, архиврагът на православния славянин е свободният демократ (нали помните „Демокрацията ни отне много“)“, обяснява авторът.

Те също правят коментари под интервюто с посланика на Венецуела, но те са антируски. Те също публикуват инструкциите си за действия. Впоследствие всички коментари са изтрити.

„Задачата е изпълнена, целта е постигната, а дали ще повярват 10 или 90 процента от читателите, няма значение. Целта не е лъжите да бъдат убедителни. Достатъчно е да ни заливат постоянно, докато просто затрупат с количеството си (вижда се, че се плаща за 50 дневно) всеки опит за мисъл, аргумент, всяка истина. Тогава ние пак ще си знаем, че всичко е лъжа, но вече изобщо няма да знаем какво е истина“, коментира Георгиев.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати