Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. Илиан Тодоров: Мая Манолова е „нулевият пациент” в епидемията от манипулации!

Мнения

Илиан Тодоров: Мая Манолова е „нулевият пациент” в епидемията от манипулации!

Снимка:

„По данни на Евростат, през февруари 2020г. безработицата в България е по-ниска от безработицата в Австрия, Естония, Ирландия, Дания, Белгия, Словакия, Люксембург, Кипър, Хърватска, Латвия, Португалия, Финландия, Литва, Швеция. Към същата дата безработицата в страната ни е 4,1%, а във Франция – 8,1%, в Италия – 9,7%, Испания – 13,6%. В Гърция безработица е 16,3%-четири пъти по-висока отколкото в България.  Защо в последното си телевизионно участие в националната телевизия Мая Манолова някак си забрави да сподели тези факти с нас?“  Това попита областният управител на София Илиан Тодоров.

„Защо пропусна да изкаже истината, че преди пика на COVID-19 българското правителство се е справяло много по-добре от гледна точка на безработицата спрямо държави като Франция, Италия, Испания и десетки други европейски икономики? Вместо това предпочете да ни плаши, че след епидемията от коронавирус ни очаквала епидемия от безработица“, пита още той. 

Тодоров не отрича, че по време на пандемията има ръст на безработицата както у нас, така и във всяка една държава по света.

„Манолова обаче разглежда страната ни като някакъв отделен от света остров. Все още никой не може да каже с точност какви ще са пораженията върху икономиките в Европа, но Манолова вече стартира кампанията си за манипулация на хората, които в бъдеще щели да останат без работа и доходи и фирмите, които ще фалират. Стартира атака срещу правителството и институциите, които доказано до този момент се справят най-добре в Европа по отношение на заразата. Нещо, което Манолова също забрави да спомене от ефира на БНТ“, посочва Тодоров.

Според него Манолова не пропуска да плаши хората с неясни и неточни евентуални бъдещи икономически проблеми, които предстоят пред световната икономика.

„Използва манипулативно, че в условията на извънредно положение 82 000 българи са загубили работата си, без разбира се да спомене, че заради пандемията в САЩ вече са уволнени над 20 милиона души, които днес се редят в „индийска нишка” пред бюрата по труда. Над 20 милиона заявления за безработица за три седмици! Манолова пропусна да каже, че към днешна дата повече от 2 милиона работници в съседна Турция са загубили работата си заради мерките, предприети за овладяване на заразата от COVID-19. Около 400 000 турски фирми са прекратили дейност. Според Министерството на труда, миграцията и социална политика на Испания, безработните в страната са се увеличили с над 302 000 души достигайки до 3,5 милиона през март 2020г. Манолова пропусна да спомене, че 900 000 испанци са изгубили работата си заради вируса, без да се броят временните съкращения. Мая Манолова забрави да припомни, че стотици хиляди българи се завърнаха заради вируса, а социалната система трябва да се погрижи и за тях“, посочва той.

Манолова твърди, че мерките на властта не стигали до обикновения човек, без да каже кой изплаща обезщетението за безработица на онези 82 000 хиляди души, които самата тя цитира. Забрави ли за мярката 60/40? Манипулациите ѝ продължават с някакви планове за след кризата от заразата, дава за пример – „другите държави”, без да спомене разбира се, че основните мерки на т.н. „други държави” е печатането на „хеликоптерни пари”, нещо на което ние нямаме право защото сме в условията на  валутен борд, който се наложи заради управлението на БСП и правителството на Жан Виденов. Заради партията на същата тази Манолова, която днес ми говори за мерки като в „другите държави”, прекрасно осъзнавайки че не можем да печатаме пари, което към днешна дата е основното и единствено „оръжие” на ФЕД, ЕЦБ и др. за справяне с икономическите последствия от Covid-19!“, подчертава Тодоров в позицията си.  


Коментари (12)

Гергана Гацева Тая, в качеството на каква й се дава право да коментира в телевизията? Не е ли разбирала, че е никоя, както и тези които я допускат до родния ефир.
18.04.2020 17:20 / Отговор
Гергана Гацева Мая Манолова е за Гешев. Съгласна съм Недялко Недялков. Не трябва да има двоен стандарт за обвиненията.
18.04.2020 17:44 / Отговор
Киро Бизона Манолова е политически труп, при това вмирисан! Проста женица, която не вижда по-далече от носа си и е неспособна да предвиди ефекта от действията си! Защо ли? Ами защото изпусна питомното – омбудсманския пост – за да гони дивото, което никога нямаше да спечели – кметския пост! Тя е толкова първосигнална, че кучето на Иван Петрович Павлов като я види, се засрамва! Ама да си чука главата, на никой не му е жал за нея!
19.04.2020 14:09 / Отговор
Стефан Попов Майчето от Кюстендил - една проста комунистическа разпоретина!
19.04.2020 14:42 / Отговор
Иван Тая Манолова освен да разваля семейства ами и държавата ли ще разваля
22.04.2020 15:44 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема