Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. Илиана Раева пред Tribune.bg: Работим активно за това и в индивидуалното да имаме олимпийска шампионка

Мнения

Илиана Раева пред Tribune.bg: Работим активно за това и в индивидуалното да имаме олимпийска шампионка

Илиана Раева пред Tribune.bg: Работим активно за това и в индивидуалното да имаме олимпийска шампионка - Tribune.bg
Снимка:

Новият ансамбъл е от едни изключително талантливи момичета които ще изненадат и ще зарадват нашите многобройни фенове, разкри председателят на БФХГ

Интервю на Тribune.bg с председателя на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева, която ни разкри как върви подготовката на новия ансамбъл и новите попълнения в националния ни отбор индивидуално в края на тази изпълнени с много емоции и постижения година, какви цели си поставя отборът и какви нови хоризонти да очакваме след постигането на така желаната Олимпийска титла това лято от момичетата от ансамбъла - Лаура Траатс, Симона Дянкова, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова и Ерика Зафирова, титла, която въпреки традициите на България в този толкова красив, зрелищен и същевременно тежък спорт, въпреки поколения наред златни момичета, досега липсваше в богатата колекция медали за страната ни. Илиана Раева разказа още пред нашата медия за новия правилник, по който в момента се създават композициите на момичетата, както и за големите форуми, които предстоят през 2022 година. От думите й стана ясно, че въпреки покоряването на най-високия връх – олимпийското злато, националният ни отбор работи все по-усилено, целенасочено, с много хъс и амбиции за спечелването на нови титли за България

Г-жо Раева, как върви подготовката на националния ни отбор по художествена гимнастика? В момента тече смяна на поколенията, предстои бенефисът на олимпийските ни шампионки от ансамбъла, същевременно вече има сформиран нов състав, разкрийте ни малко повече от кухнята?

Готвим се много усилено, много усърдно. Първо има промяна на правилника в художествената гимнастика, който е съвсем различен от предишния. Вече работим по него, подготвят се новите композиции както в индивидуалното, така и в ансамбъла. Да, ние имаме нов ансамбъл, но ще имаме и сериозна промяна в индивидуалното. Освен Боряна Калейн и Татяна Воложанина, младите ни жени настъпват много сериозно. Доволна съм от това, че момичетата и треньорите се справят с новия правилник. Мисля, че той ще бъде много по-атрактивен, много по-интересен, отколкото правилника до тази година, от друга страна ще бъде много по-труден, ще бъде тежък за състезателките. Но знаем, че в професионалния спорт е така. Няма лек професионален спорт. За сметка на това, пак повтарям, ще бъде много по-красиво за окото, за радост на почитателите на художествената гимнастика.

Кога започват състезанията за следващия сезон и кои са най-важните форуми, на които ще вземат участие нашите момичета?

Състезанията стартират от февруари месец. Все още се уточняват датите, именно заради този нов правилник трябва да се види доколко ще бъдат готови всички състезатели в света. Календарът е много натоварен, с много Световни купи, една от които в София, ще има дори една допълнителна в Гърция и така ще станат общо пет, отделно ще имаме няколко състезания от веригата Challenge Cup, европейско първенство, световно първенство в България, международен турнир „Купа София“, която ще направим с награден фонд, първото „Гран При“ в България, което договорихме да бъде реализирано в Бургас. Предстоят ни много, много интересни състезания. Също така ще има голямо подобряване и обновяване по отношение на държавния ни календар. Някои от държавните първенства, които организираме, ще бъдат с награден фонд. В този ред на мисли се подготвяме за една много натоварена и наситена 2022 година.

Изпратихте един изключително силен сезон. Постигната е заветната цел. След толкова много години и толкова много златни момичета най-накрая си имаме олимпийски шампионки. Този връх не беше достиган досега, какво е чувството?

Ще споделя с Вас, че се чувствам страшно удовлетворена, много спокойно, много щастлива от това, което постигнахме. Това е най-най-големият връх, който успяхме да покорим по един безапелационен начин. Толкова беше важно този изключителен спорт - българската художествена гимнастика, догодина ще честваме 70-годишнината от създаването й, да има във витрината си този най-скъпоценен медал за всеки един спортист, а именно златният олимпийски медал.

Летвата безсъмнение е вдигната възможно най-високо, оттук нататък какви цели сте си поставили?

Продължаваме да работим, както сме работили винаги досега – с много отговорност, с много любов, с много сърце, с много отдаденост и с високите цели, които си поставяме на всяко едно състезание. Надяваме се и в индивидуалното да имаме гимнастичка, която също да достигне най-големите върхове в спорта  – златен олимпийски медал и световни титли, и много сериозно и активно работим по този въпрос, както и с новия ансамбъл, разбира се. Мога да споделя, че той е съставен от едни прекрасни момичета, изключително талантливи, които съм сигурна, че ще изненадат много приятно и ще зарадват нашите многобройни фенове.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати