Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. „Има такива депутати!“: Кои са новите лица в Народното събрание?

Мнения

„Има такива депутати!“: Кои са новите лица в Народното събрание?

„Брадър“ ще пише бюджета, специализиран в спортното право юрист ще ремонтира изборното законодателство

Цветни нови лица нахлуха в Народното събрание с последните парламентарни избори.

Кирил Симеонов, станал известен като участник в „Биг Брадър“, вече е част от постоянната Парламентарната комисия по бюджет и финанси в НС. Той успя да стане депутат от партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“.

Кирил Симеонов влиза в парламента с нов имиджКирил Симеонов влиза в парламента с нов имидж

От визитката му от „Биг Брадър“ научаваме, че е магистър по „Международен мениджмънт“, работещ като „трейдър; финансови инструменти и риск мениджър“ с интереси в политиката и татуировките, със „стандартни“ вредни навици. Нещото, без което не можел да живее? Икона на Света Богородица...

След като става популярен през 2015 като голям купонджия, няколко години по-късно той отново е участник.

Биг Брадър/АрхивБиг Брадър/Архив

„Реално влизам, защото искам да изживея истинската Къща на Big Brother, а не някакъв коптор с кокошки. ...“, обяснява тогава мотивите си за повторно участие.

В Биг БрадърВ Биг Брадър

В момента „Къщата“ за Симеонов вече е „Парламента“, а финансистът вече има възможност да участва във вземането на най-важните решения за бъдещето на България.

„За красиви не спорим, Калин Вельов само има плочки. Нали видя председателя на правната комисия какви мускули и татуировки има“, пошегува се във вторник Бойко Борисов при представянето на проектокабинета на ГЕРБ.
Кого визираше той?

Радостин Василев/ФейсбукРадостин Василев/Фейсбук

Начело на Комисията по правни въпроси е Радостин Василев, познат главно като експерт по спортно право. Според биографията му, публикувана от ИТН обаче е „адвокат с дългогодишен опит в областта на гражданското, облигационното, търговското, трудовото право и изпълнителното производство“. Освен това бил автор на десетки статии и монографии, свързани с правната регулация на спорта на национално и международно ниво.

Д. Стоянов: Може ли някой да ми посочи една от десетките статии на адв. Василев от ИТН

Сериозна част от кариерата на юриста премина в ЦСКА преди фалита на клуба.

Василев си остава цесекарВасилев си остава цесекар

След като вече не беше част от червените, той се впусна в самостоятелна автокатска и мениджърска кариера, но отново насочена главно в областта на спортното право. Сред клиентите на правната му фирма са Димитър Димитров – Херо, Кирил Десподов, Ивелин Попов, Спас Делев, ПФК Арда (Кърджали), ПФК Локомотив (Пловдив) и Атанас Курдов.

В парламента обаче ще трябва да се посвети на по-различни теми, тъй като комисията му ще бъде водеща по проектите за промяна на Изборния кодекс, на Закона за политическите партии, а може би и на Конституцията.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още