Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. Ивайло Вълчев пред Tribune.bg: Всички напрежения в некоалицията идват отвътре

Мнения

Ивайло Вълчев пред Tribune.bg: Всички напрежения в некоалицията идват отвътре

Ивайло Вълчев пред Tribune.bg: Всички напрежения в некоалицията идват отвътре - Tribune.bg
Снимка:

За напрежението в управляващата "некоалиция" и причините, които го пораждат, Tribune.bg разговаря с народния представител от ИТН Ивайло Вълчев.

Г-н Вълчев, отново в управляващото мнозинство не се разбраха за назначенията, този път в "Пирогов"? Ще спъне ли това приемането на Бюджет 2024?

Колкото и да е странно, всички напрежения в некоалицията идват отвътре. Тя не е подложена на външен натиск. Още по-странно е, че след всяко заявяване на уж непримирими позиции, в крайна сметка се оказва, че всичко е точно, защото някой с някого така или иначе се е разбрал. Общо взето мисля, че ставаме свидетели на видимата част на едно вътрешно извиване на ръце.

А защо "Пирогов" е толкова важен в случая?

Според мен казусът не е толкова в "Пирогов", колкото се използва всяка една възможност да се капитализира това вътрешно напрежение в полза на едната или другата страна.

А това, което се случва с "Лукойл"? Партиите в управляващото мнозинство традиционно не се разбират и по други важни въпроси!

Затова казвам, че каквото и да казват колегите, на финала е важно какво става в залата. Най-странното е, че след всички тези обвинения, които би трябвало да показват непримирими различия, в крайна сметка се стига до това, че едната страна "с отвращение" подкрепя генералната линия на некоалицията.

Появи се предположение, че някой се е уплашил от Пеевски и затова "клати" сглобката?

Аз нямам впечатлението, че нещо се прави от страх или под натиск. Може би в тази некоалиция на някого му е удобно да се оправдава с това нещо, за да скрие по-видими чисто материални интереси. В един момент, за каквото и да става дума, аз смятам, че на много хора в самата тази "сглобка" името и присъствието на Делян Пеевски са удобен начин да оправдават неща, които те искат да направят, но идеологически не би трябвало да правят. Това е едно удобно оправдание да постъпят по начин, по който всъщност искат да постъпят.

Например, има неща, които ППДБ не би трябвало да правят?!

Да, но те казват, че се е появил човек, който решава вместо тях и те изведнъж стават съгласни. Това оправдаване с външни обстоятелства де факто е изпълнение на вътрешни интереси.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети