Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. Кандидатът на „Демократична България“ иска да даде националния стадион на ЦСКА

Мнения

Кандидатът на „Демократична България“ иска да даде националния стадион на ЦСКА

Снимка:
Кандидатът на „Демократична България“ архитект Борислав Игнатов предложи националният стадион „Васил Левски“ да бъде даден на ЦСКА-София. Той твърди, че стадион на мястото на сегашния „Българска армия” няма как да бъде построен, въпреки че вече се предприемат стъпки в тази насока. 
„Кандидатът за кмет на „Демократична България“ вероятно е първият човек в историята, който успя с едно изказване да ядоса еднакво силно и феновете на Левски, и тези на ЦСКА. Страшен талант се изисква, не може да се отрече. А кампанията тепърва иде, есента ще е действително вълшебна“, написа журналистът Димитър Вучев.

„Архитектурата и проектирането на едно ново и модерно съоръжение са безспорно много важни елементи! Прави ми впечатление обаче, че по тази тема се говори едностранчиво без сериозни и актуални експертни познания за целия процес на развитие, позициониране и управление на едно толкова сложно съоръжение наречено стадион - поне по съвременни стандарти. Какво всъщност е един стадион днес? Място на което само 2 или 3 клубни отбора играят и тренират? Ако е само това, то задачата наистина се свежда до това да се намери законовия или друг начин това да се случи! Не, това не е сериозно! Стадионите днес са сложни и мултифункционални организми, които съчетават в себе си повече от няколко спорта и не малко допълнителни предназначения. Имат сериозен социален контекст и роля, която се планира за поне 30 години напред. Въздействат и развиват местните и общности, развиват цели райони от градовете, в това число и жизнения стандарт на хората около тях. Работят за културата, развлекателния бизнес и интеграцията между хората в големите градове, които ги разделят все повече. Днешните стадиони са бизнес еденици, които подпомагат локалния бизнес, насърчават хората да спортуват и развиват себе си. Стадионите днес и техния основен футболен или друг клуб индитифицират местната общност. Създават традиции и история. Стадионите променят индустрията на цели градове! За да построиш стадион трябва да имаш сериозни изследвания в много посоки - спорт, социум, бизнес и т.н. Виждам, че тук се говори просто така и се предлагат решения от типа - 1 стадион за четири клуба и един за пред чужденците. Хайде да помислим още малко и по-сериозно по темата! Останалото е предизборен трепет“, гласи коментарът във Фейсбук на Боби Велков,  шеф на НДК и бивш шев на „Арена Армеец“.  


Коментари (5)

Весела Този архитект много рано започна да се дъни и да говори глупости, личи си отвсякъде, че е издигнат от "Демократична България", те са най-добри в безсмислените идеи. Шансовете му за кметския стол намаляват все повече.
02.09.2019 14:01 / Отговор
Захари Демократична България започнаха като лидера си Христо Иванов да искат оставки тук и там , ама освен да станат досадни друго няма да постигнат тия идиоти
02.09.2019 17:02 / Отговор
Иванов Поредното доказателство, че от хората на Иво Прокопиев и Христо Иванов нищо не става! Нито имат компетенцията, нито уменията за постовете, за които се кандидатират!
02.09.2019 18:18 / Отговор
Калин Това са отчаяните опити за привличане на внимание на един кандидат без минало и без бъдеще.
02.09.2019 22:22 / Отговор
Асен Ако иска да му се изредят на задника агитките на останалите столични отбори, нека се пробва да даде националния на ЦСКА.
03.09.2019 21:26 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема