Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. Карлос Контрера пред Tribune: Сумата от 73 млн. лв. е крайно недостатъчна, за да покрие всички общини

Мнения

Карлос Контрера пред Tribune: Сумата от 73 млн. лв. е крайно недостатъчна, за да покрие всички общини

Карлос Контрера пред Tribune: Сумата от 73 млн. лв. е крайно недостатъчна, за да покрие всички общини - Tribune.bg

„Очакваме публикуването на постановлението на МС относно компенсациите за обществения транспорт, за да приведем общинската наредба за превозните документи в съответствие с държавното решение. Необходимо е да се регламентират в наредбата безплатното пътуване на деца до 10 г., отстъпката за учениците и отстъпката за пенсионерите“, това коментира за Tribune.bg председателят на Транспортната комисия в Столичния общински съвет Карлос Контрера.

По думите му решението на МС не може да произведе автоматичен ефект и се очаква влизане на сила на тестове: „Институциите функционират на база официални документи, а не на база изявления пред медиите“.

„Считам, че предложението за безплатно пътуване на деца до 10г. трябва да бъде въведено трайно, а не да важи до 31.12.2023г. Същото е и по отношение за намалението за ученици и за пенсионерите. Това трябва да бъде устойчиво решение. До колкото разбирам от медийните анонси, предложенията ще важат само за 2023г., което ще обърка хората и планирането на общинските бюджети. Когато се въвеждат подобни мерки, те трябва да бъдат трайни и устойчиви, а не ад хок, година за година. Опасявам се, че предвидената сума от 73 млн. лв. е крайно недостатъчна, за да покрие всички общини. Все още няма нищо официално като документи, в момента гадаем и тълкуваме думи. При влизане в сила на постановлението на МС, може да се каже повече“, коментира още Карлос Контрера.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати