Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. Каролев: Протестът на майките се използва за вдигане на политически рейтинг

Мнения

Каролев: Протестът на майките се използва за вдигане на политически рейтинг

Каролев: Протестът на майките се използва за вдигане на политически рейтинг - Tribune.bg
Снимка:

Икономистът публикува снимка на протестираща жена без деца

Икономистът Владимир Каролев публикува снимка от протеста на майките на деца с увреждания. На снимката се вижда протестърката Ивет Добромирова. „В ляво на снимката жена без дете, но с тежко левичарско-автентично дясно умствено увреждане. Ясно доказателство, че справедливите искания за повече ресурси за отглеждане на деца с увреждания се използват с цел вдигане на политически рейтинг. Нямам съмнения, че сред протестиращите има и БСП активисти“, написа във Фейсбук Каролев. Постът предизвика и редица коментари.

„Чисто човешките разбирания за морал и съпричастност на тази жена ми идват малко в повечко, като я виждам на всякакви протести. А иначе да ви кажа как се доказва съпричастност - като се дарят пари, дрехи, кой каквото и колкото може за НПО-та, които помагат на инвалиди“, обяснява Каролев в един от коментарите.

В коментарите се включи и социалистът Антон Кутев, който пита: „Че какво ако има БСП активисти? Аз имам мнение и мога да го изразявам, независимо член на коя партия съм“.

„ Тези протести, освен другото помогнаха днес да мине закона за личната помощ. Без тях, нямаше да го пуснат гербаджиите никога. Та..., даже в този смисъл те имаха полезни политически измерения“, написа още социалистът.

„Защо пък реши, ГЕРБ нямаше да гласува този закон. Според мен никой не би гласувал против за него“, отговаря икономистът.

Именно правителството в лицето на министъра на социалната политика участва активно в създаването на новия закон за хората с увреждания. Кабинетът отпусна и допълнителни 150 млн. лв. А по време на гласуването в НС, ГЕРБ напълно подкрепиха закона.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати