Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. Кацаров през смях за проблемите с ваксинацията: Какво трябва да направя?

Мнения

Кацаров през смях за проблемите с ваксинацията: Какво трябва да направя?

Снимка:

„Какво трябва да направя?“ Така, с въпрос и подсмихвайки се, служебният здравен министър Стойчо Кацаров отговори на въпрос, свързан с ниския процент напълно ваксинирани българи. Към момента те са около 900 000 или 11% от населението, уточни самият той.

И продължи отново през смях: „Придържам се първо към това да не бъде задължение. Опитваме се да направим разговора рационален, смислен, а не разговор за измислени неща – ще бъдем ли чипирани, няма да можем да имаме деца и прочие. Опитваме се да превърнем тази задача в национална мисия. Това не е задача на здравния министър. Само на здравния министър. Той е организирал процеса, осигурил е доставката на ваксини“. Тук само да уточним, че осигуряването на ваксини и организацията на процеса го свърши друг министър.

И ако се чудите какво влиза в задълженията на Кацаров, той само си го каза: „В моите задължения беше да разпишем този план, който не съдържа само ограничения“. Планът на Кацаров и екипа му се заключва в 8 страници таблички, които до голяма степен повтарят мерките от пролетта. В другата си част противоречат на основни права и свободи.

Но Кацаров изглежда доволен от себе си, дори с усмивка. Друг обаче дава оценките. Или поне така би трябвало да бъде.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още