Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. Петков се отчете за 100 дни: Промяната идва бавно, за съжаление пуснаха Борисов, създаваме си своя прокуратура (ВИДЕО)

Мнения

Петков се отчете за 100 дни: Промяната идва бавно, за съжаление пуснаха Борисов, създаваме си своя прокуратура (ВИДЕО)

Петков се отчете за 100 дни: Промяната идва бавно, за съжаление пуснаха Борисов, създаваме си своя прокуратура (ВИДЕО) - Tribune.bg
Снимка:

В монтирано видео и четейки Кирил Петков се похвали, че след 100 дни на власт с неговото правителство, страната е в правилната посока, а кризите са овладени.

В началото Петков прочита, че при встъпването си в длъжност, старото ръководство на КЕВР му вдигнали цената на природния газ и електроенергията. Правителството обаче реагирало светкавично и не само сменило ръководството на КЕВР, което решава проблемите с цените, но и благодарение на Петков и министрите му цените се запазили като тези от миналото лято.

Хвалбите на Петков продължават, с това че и ковид кризата е овладяна по перфектен начин. Благодарение на правителството нищо не е било затворено и икономиката не е пострадала от рестрикции.

Бюджетът, изготвен от Асен Василев пък не е оставил нито един пенсионер под линията на бедност, вдигнали се и учителските заплати. Само, че бюджетът бе внесен преди месец, ползваше се този на предходното редовно правителство на ГЕРБ, а предстои и актуализация, която е заложена от вицепремиера Василев.

Правителството е изтеглило нов заем за 500 млн. лева

Тук идва и войната в Украйна. „С огромни усилия положихме началото на чисто нов начин на приемане на бежанци“, прочита Петков, но пропуска, че това се случи 20 дни след войната, а до тогава доброволци вършеха работата на държавата. Петков не пропуска да се похвали също, че е настанил майки с деца, не в лагери, а в места за настаняване, което преди не е правено.

„Във външната политика станахме предвидим партньор в ЕС и НАТО, говорихме в един глас с нашите съюзници, предоставихме хуманитарни помощи и отзовахме 10 руски шпиони“, продължава Петков.

Разбира се отстраняването на военния министър Стефан Янев е пропуснато. Той наричаше войната в Украйна, „военна операция“ на Русия и цитираше Путин.

100-те дни на Промяната: Google, снежните топки, Кьовеши и МГЕРБ са виновни

За тези 100 дни според Петков страната ни е напреднала изключително много по отношение на Северна Македония, работим за общи енергийни проекти с Гърция, Сърбия, Румъния и Турция.

„Планът за възстановяване и устойчивост е технически завършен и ще бъде подписан в следващите три седмици“, хвали се още премиерът, докато държавата ни е единствената, която няма одобрен план и изгубихме милиарди от ЕС. Разбира се в текста написан на Петков се отчита е големия успех, който страната ни ще пожъне с небивалия проект за батерии в Европа, а не просто в някакъв пореден газов такъв.

От видеото на Петков се научава и новина: В четвъртък, не друг, ами България ще предложи на ЕС да купува заедно природен газ и да се сложи таван на цените. За уточнение, подобна идея в ЕС се коментира от седмици, като се очаква тези дни да се вземе и решение. България пък е от страните, които отказват да участват в санкциите срещу Русия по отношение на природния газ.

Към края на видеото разбира се идват и оправданията за забавената „промяна“, но тя не е по вина на правителството, а на прокуратурата. Държавното обвинение не работи, реално според Петков ние такава институция нямаме. Но премиерът с гордост отчита, че след 100 във властта порочните спецпрокуратура и съд ще бъдат закрити, а КПКОНПИ ще се сдобие с разследващия функции, което според юристи е паралелна прокуратура управлявана от правителството.

„Въпреки, че много от нашите граждани се разочароваха, че задържането на Борисов беше само за 24 часа, реално тази малка стъпка отключи много други процеси“, продължава свидетелят Петков.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети