Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. Кога ще ги стигнем американците като се прикриваме по социалистически

Мнения

Кога ще ги стигнем американците като се прикриваме по социалистически

Снимка:

Как реагира президентското семейство Буш, когато 24-годишната и Ноел и 19-годишната Джена са арестувани за алкохол и наркотици

През 2002 година редица световни медии съобщават, че племенницата на американският президент Джордж Буш - Ноел, е прибрана за три дни зад решетките. 24-годишната дъщеря на губернатора на Флорида и брат на действащия президент Джеб Буш, е арестувана за нарушаване на курса на лечение за зависимост от наркотиците. Решението за принудителното лечение е взето от прочутото семейство Буш, след като Ноел е арестувана при опит да си купи контролиран медикамент с фалшива рецепта.

Според социолозите заради откровената реакция на семейството скандалът с Ноел не се е отразил на предизборната кампания на губернатор Буш, който се съревновава за нов мандат заедно с бившия министър на правосъдието Джанет Рино. Специалистите дори прогнозират лесна победа за Буш, тъй като проблемите с дъщеря му предизвиквали симпатия към него, като глава на проблемно семейство.

Скандалът с Ноел не е първият в президентското семейство. В средата на 2001 година 19-годишната (тогава) дъщеря на държавния глава  Джордж Буш е арестувана за употреба на алкохол. Джена Буш е арестувана на два пъти по подобно провинение и бе наказана с 8 ч. обществено полезен труд.

„Дъщерята на американския президент Джордж Буш - Джена, не отрече в сряда пред съда в Остин, щата Тексас, че е употребила алкохол, пише „Ройтерс“ през 2001 година.“ Нито родителите ѝ отричат за случилото се, напротив. Към днешна дата Джена Буш е майка на три деца и прегрешенията от младежките ѝ години са далеч в миналото.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Jenna Bush Hager (@jennabhager)

Братовчедка ѝ Ноел няма същия късмет. Въпреки това нейният баща Джеб Буш се кандидатира за президент и говори открито за проблемите на дъщеря си пред публика. През 2015 година Буш изнася емоционална реч за зависимостта на дъщеря си към дрогата.

„Посетих я в затвора, никога не съм очаквал да видя хубавата си дъщеря в затвора“, казва републиканецът в интервю като добавя, че тя е преминала през ада. Искреността на един покрусен баща, кандидат-президент, разпалва важна дискусия за опасните зависимости сред подрастващите. Думите на Джеб Буш са важни за стотици хиляди родители и деца, минали през трудностите на пубертета.

Политиците в България са на светлинни години от американските си колеги, защото все още живеят с манталитета от времето на властимащите при комунизма, когато децата и внуците на Първите в държавата бяха захранвани със златни лъжички и никога не бяха виновни за нищо.

Нахалството на наследниците на някогашните комунистически лидери няма граници - те смятат, че имат право на всичко. И не дължат обяснение на никого. А ако някой се осмели да им поиска сметка за делата, веднага бива обявяван за враг на народа или обикновен лъжец.  


Коментари (7)

Граждани до МВР: Да оповести всички данни по скандалния случай, без да се поддава на натиск от страна на президентството. Помним как замазаха пътния инцидент с Радев старши.
08.02.2021 23:17 / Отговор
3 МИЛИАРДА С ЛИХВИТЕ.
08.02.2021 23:26 / Отговор
Българин Абсолютно вярно! Щатите си имат много проблеми също и нещата не са идеални и там Но така е Радев няма доблест и край със лъжите си! Иска втори мандат! Ако има глупаци да го изберат ... Толкова по зле за милата ни България!
09.02.2021 11:09 / Отговор
Долу Герб Има чести хора които ще го изберат за разлика от вас платени герберски боклуци!
09.02.2021 15:20
До долу ГЕРБ Уважаеми ДРУГАРЮ,
Защо трябва пак да ПОЛИТИЗИРАТЕ нещата? Става въпрос за морал и етика! Бе дали си от ГЕРБ или БСП!
Радев ги няма и двете!
Дали е от ГЕРБ или БСП няма значение! Той не е човек които има данни да бъде президент и да служи за благото на България и народа!
09.02.2021 15:55
кесо Ситуацията напомня на стария виц дето на Общото събрание на ООН се срещат Бай Тошо и Рейгън и Рейгън строго се обърнал към него "Бай Тошо, чувам, че ти задушаваш свободата на словото. Взимай пример от нас. В Америка всеки може да плюе американския президент", а Бай Тошо протестира възмутено "Нема такова нещо, бе Рони. И в България всеки може да плюе американския президент."
Та според Сашика, Академика и други "експерти" и в България свободно може да се говори за децата на американския президент. Румбата обаче друга работа, той не е американски президент.
09.02.2021 13:11 / Отговор
Радев Още вечерта след президентските избори показа, че си голям катил. Затвърди го след появата ти в парламента. Гаф след гаф, след гаф ... у нас и в редките ти задгранични появи. Никой нормален човек, вече не очаква от теб да се държиш подобаващо на длъжността, още повече, да проявиш човешка етика, морал - това е пропуск на възпитанието или генна недостатъчност. Полезното в твоя случай е поуката. Налице е! Малко ти остава.
11.02.2021 22:09 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още