Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. Кого издигат „десните“ и Боец-ът на Цветан Василев за главен прокурор?

Мнения

Кого издигат „десните“ и Боец-ът на Цветан Василев за главен прокурор?

Единодушната номинация на Иван Гешев за главен прокурор вкара в истерия много от редовните критици на правителството, съдебната власт и страната като цяло.

„Демократична България“ обявиха Гешев за недопустима кандидатура, плътно с тях са Бивол-ите, а Боец-ът на Цветан Василев – Георги Б. Георгиев, се принуди дори да издига алтернатива.

В ролята на „гражданския“ кандидат влиза следовател Бойко Атанасов, а подобно издигане се случва за първи път в историята на институцията. Чисто законово право да предлагат имат министърът на правосъдието (който отказа да го направи) или най-малко трима членове на прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС).

В необичайната инициатива ГД „БОЕЦ” си партнират със свои естествени приятели – т. нар. „непослушни“ на бившата кметица на Младост, хваната с рекорден подкуп, Десислава Иванчева.

„Следовател Бойко Атанасов, съдиите Лозан Панов, Методи Лалов, Калин Калпакчиев са само част от достойните и заслужили доверието на обществото магистрати. Репресиите спрямо тях са най-верният лакмус за техните качества и непримиримост“, мотивират се от „БОЕЦ“.

Кой е следовател Бойко Атанасов?

Иначе шумният любимец на „дясна“ България е доказано един от най-кресливите хулители на съдебната система – само Лозан Панов може да бъде конкурент тук. Той е редовният кандидат за високи постове и често се явява на конкурси. Срещу него обаче играе неособено впечатляващата му диплома за висше юридическо образование от Югозападния университет „Неофит Рилски“.

Тя е публично достояние.

Дипломата на Бойко АтанасовДипломата на Бойко Атанасов

Средният успех на следователя е „Добър“ 4 – твърде ниска оценка за високи постове. Освен това той едва е взел с тройка основни предмети: Наказателно право, Римско право, Общо учение за държавата и Устройство на съдебната система.

Проблемът с Наказателното право още тежи на Атанасов, който системно е отстраняван от разследвания, за да не ги проваля, припомня сайтът „Правен свят“. Различни прокурори разкриват системно несправяне с професионалните му задължения, както и това, че вместо да подпомага работата им по приключването на досъдебните производства, той съумява да се конфронтира с обвинителите.

„БОЕЦ“ – винаги готови на протести и агресивни акции

Считан за протеже на банкера-беглец Цветан Василев, Георги Георгиев от „БОЕЦ“ има дълъг опит в защитата на тезите на виновния за фалита на КТБ. Георгиев е в топли отношения с Бойко Атанасов и Лозан Панов и съществуват сериозни съмнения дали финансирането на организацията му не се осъществява с „белградски“ пари от Цветан Василев.

Отскоро той е с повдигнато обвинение от Районната прокуратура във Видин за причиняване на леки телесни повреди и хулиганство. Причината – нахвърли се с юмруци срещу телевизионен екип на „Канал 3“, които настоятелно задаваха въпроси около финансирането на „БОЕЦ“.

Въпреки разменени обвинения кой кого е предизвикал, медицинската експертиза сочи, че журналистът и шофьорът на медията са с „контузия на дясна челно слепоочна област с оток и зачервяване“ и „контузия на лява скулна област с оток и зачервяване, довело до болка и страдание“.  


Коментари (1)

Делчо Попов ЗАТВОР за фараон Цветан Василев!!!
24.07.2019 17:49 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема