Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. Емил Кошлуков пред Tribune.bg: Филмът „Само защото бяха българи“ ще бъде излъчен следващия понеделник

Мнения

Емил Кошлуков пред Tribune.bg: Филмът „Само защото бяха българи“ ще бъде излъчен следващия понеделник

Емил Кошлуков пред Tribune.bg: Филмът Само защото бяха българи ще бъде излъчен следващия понеделник - Tribune.bg
Снимка:

Тогава предаването „История.бг“ ще бъде посветено на Гоце Делчев, разясни той

„Филмът „Само защото бяха българи“ е излъчван и ще бъде излъчен, просто не този понеделник, а другия“, това каза ексклузивно за Tribune.bg генералният директор на БНТ Емил Кошлуков по повод разразилия се скандал с лентата, която беше заложена в програмата и после бе сменена.

„Тогава предаването „История.бг“ е посветено на 150 години от рождението на Гоце Делчев. И за да се получи цялостен тематичен блок, след него е много по-добре да прокламираме и филм, който е по темата, затова е предвиден за понеделник  - 31 януари“, разясни Кошлуков.

Филмът на Милена Милотинова беше заложен в програмата на БНТ за 24 януари, но така и не се появи в ефир. Мнозина заподозряха, че причината е визитата на правителството на Северна Македония у нас и под натиска на управляващите се е наложило да бъде свален, за да не се разтълкува като провокация спрямо гостите ни от Скопие.

Заради случилото се младежите от ВМРО дори поискаха оставката на министъра на културата.

„Не ми се коментират спекулации и глупости. Казах ви как е програмирано, както е правилно. Когато има някакъв повод да развиеш темата. Нямам друг коментар“, каза още Кошлуков.

От Tribune.bg направихме и справка в сайта на БНТ и се убедихме, че документалният филм „Само защото бяха българи“ действително вече фигурира в програмата на обществената медия за 31 януари от 22 часа, веднага след „История.бг“.

Неволно или не, объркването в програмата на „телевизията майка“ вероятно ще остави подозрения в част от българското общество за дипломатически ход от страна на правителството предвид деликатните отношения на страната ни с Република Северна Македония.  

 


Топ новини

виж още