Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. „Костинброд“ 2 в действие – Радев пусна пропагандната си машина ден преди деня за размисъл

Мнения

„Костинброд“ 2 в действие – Радев пусна пропагандната си машина ден преди деня за размисъл

Точно два дни преди изборите Румен Радев пусна пропагандната си машина. Началото даде най-верният му чистач на врагове Бойко Рашков. От трибуната на вътрешното министерство той изсипа куп обвинения за купуване на гласове от страна на ГЕРБ. Такова безчинство царяло в страната, че направо му се завило свят. Ама това не се отнасяло за президентските избори, когато беше избран Румен Радев, само те са честни, всички останали били купени, в това число и предните парламентарни, когато партията на Васил Божков за малко да премине бариерата за влизане, в Народното събрание, а за изключителна изненада на всички втора политическа сила се оказа Слави Трифонов, на депутатските места се намърдаха Мая Манолова и Христо Иванов.

Да разбираме ли от думите на Рашков, че хората, които социологията не ги ловеше, а пък се оказаха с нечувани проценти, са си купили вота, щом МВР не са работили?

На този въпрос Рашов няма да отговори, той напуска когато дойде ред да го питат журналистите.

Така един брифинг за отчетност на полицейската работа днес се оказа декларация от страна на Бойко Рашков, който само не поиска Народен съд за всички членове и симпатизанти на ГЕРБ. Само да вметнем, защото някои може да са пропуснали, повече от половината арести на Рашков за купуване на гласове си остават само арести, защото доказателства няма и дело не може да се заведе. Не включваме кандидат-депутата на Мая Манолова и кметове на ДПС, които са в ареста със солидни обвинения за търговия с вот, както и такива опитали да пазаруват в полза на Васил Божков, но Рашков тях няма да сподели.

Последва брифинг в екологичното министерство. От началото на мандата на служебното правителство никой не беше и чувал за съществуването на Асен Личев. Днес обаче и той с невероятен патос в гласа излезе да изчете агитационна реч срещу правителството на Борисов и някакви милиарди, които били дадени неправомерно. На журналистически въпроси и той нямало да отговаря, това било брифинг, не бил длъжен. Около 20 минути обаче размахваше листа, на които не стана ясно какво пише, но в новините, два дни преди вота ще влезе.

Нали не мислите, че всичко приключи до тук. Земеделското министерство и то се отчете с брифинг. Излезе най-честният от всички нов директор на Държавен фонд земеделие Борис Михайлов, същият който е бил е разследван и съден за източване на данъци за 7,7 милиона евро и беше опитал да упражни натиск срещу медия, за да си свали информацията за миналото му. Е, бил оправдан, но то и други в годините бяха оправдани. Та, Михайлов въоръжен с листче в ръка излезе да каже как царяла корупция, но не можел да я докаже. Очевидно обаче се гласи да остава на поста си, след като обяви, че ще купува озвучителна техника и всеки петък ще дава пресконференции. И той като колегите си Рашков и Личев пропусна журналистическите въпроси, каквото имало го бил казал.

Денят още не свършил, министерства и облъчване бол. Като нищо до края на деня да станем свидетели и на обиски в дома на Борисов и да му открият бележника с телефоните. Е това вече ще е голям грях.

Мая Манолова от днес може само да си води записки как се подменят избори, ден преди вота, а не да се излага като преди години с аферата „Костинброд“.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още