Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. Коя е жената, която промени лицето на ГЕРБ в София

Мнения

Коя е жената, която промени лицето на ГЕРБ в София

Коя е жената, която промени лицето на ГЕРБ в София - Tribune.bg

Даниела Райчева, областен координатор на ГЕРБ-София, говори ексклузивно пред Tribune.bg

-Г-жо Райчева, повече от половин година сте начело на най-голямата организация на ГЕРБ, тази в столицата. Току-що приключи и първата ви кампания като областен координатор, и то на избори 2 в 1. Какво се промени през тази половин година, как оценявате екипната работа по време на кампанията на партията-победител?

След само шест месеца усилена работа на терен и близо до хората доказахме отново, че ГЕРБ - София може да бъде силен и сплотен екип, който си поставя ясни цели и постига резултати. На изборите на 9 юни ГЕРБ е категоричен победител. Разликата от 10% повече спрямо ПП-ДБ е свидетелство за голямото доверие на гражданите към партията ни. В София спрямо последните избори сме повишили резултата си с над 20 000 гласа, което също е свидетелство за това доверие.

През последните години всички политически партии се обединиха срещу нас, защото разбраха, че са слаби поотделно. За съжаление, опонентите ни продължиха да използват откровени лъжи, клевети и език на омразата - именно това доведе до отлив на избиратели. Но времето показа на всички коя е партията, която винаги е работила в интерес на хората и за България. Оттук насетне очаквам резултатите от изборите в София да са все по-високи и да си върнем доверието на всички български граждани.

-Видяхме една различна визия на ГЕРБ в столицата – с масови и модерни събития, шатра-приемна за граждани в идеалния център, точно до НДК. Виждаме и много млади хора, които са част от отбора.  На какво се дължи успехът Ви и тези 20000 гласа повече, какви са целите Ви оттук нататък?

-Успехът се дължи както на изключително голямата ни активност във всички райони, така и на баланса в комуникациите, който постигнахме. Инициативите ни бяха насочени както към млади и активни хора, така и към по-възрастната и консервативна аутдитория сред нашите избиратели. Подходихме индивидуално към всяка група хора. Това изискваше много усилия, но беше важно, за да можем лице в лице да обясним на гражданите защо е по-важно от всякога да ни гласуват доверие и как ще го оправдаем. Така увеличихме потенциала на екипа си, който обединен и с много енергия, направи кампанията ни в София изключително положителна и по-отворена към хората. Това бе и основната ни цел на тези избори – да водим положителна кампания и да бъдем близо до столичани. По време на кампанията във всеки един квартал ежедневно се срещахме с различни групи хора и представители на различни сектори, които ни поставяха своите проблеми.

Сега пред нашия лидер и пред всички нас стои отговорността при формирането на правителство да защитим това, което сме поели като ангажимент. Зарядът и енергията на младите хора бяха заразителни. А на централната шатра ежедневно имаше различни инициативи и срещи, в които се включиха активно нашите кандидати за националния и за Европейския парламент. Също така във всеки квартал ежедневно имаше поне по една открита приемна, за да сме още по-близо до хората -там, където живеят.

Това, с което сме различни от другите партии и на което залагаме все повече, е насочено към развитието на младите хора. ГЕРБ има най-силната и многобройна младежка организация. В последните месеци  огромен брой млади хора в София се записаха за членство в ГЕРБ. Ние сме силна общност, която си помага и се подкрепя помежду си. Изграждаме млади лидери, които са реално включени в процесите.

Искам специално да благодаря и на г-н Бойко Борисов за доверието, което ми гласува и за подкрепата, която ми оказва през цялото време. В последните месеци той успя да се срещне лично с хората в голяма част от районите, което ни даде сили и ни зареди с още повече ентусиазъм да продължим уверено напред и да надграждаме постигнатото. Благодаря му, че ни гласува доверие!

-По време на кампанията проведохте много срещи, какво ви казаха хората и бизнеса?

На ден се срещахме със стотици граждани, които се убедиха от първо лице, че сме открити за проблемите, които ги вълнуват, както и че ще сме близо до тях-не само в месеца на предизборна кампания. Срещите дадоха своите положителни резултати и аз наистина съм уверена, че занапред в столицата ще успеем да постигнем още по-добри и по-добри резултати. Изводът, който направихме, е, че трябва да продължим активната си работа на терен и да не спираме със срещите с граждани. Ще  продължим да организираме дискусии по райони и квартали със секторните политики в здравеопазването, образованието, IT бизнеса, културата и спорта.

С колкото и различни хора да се срещнахме, всички тях искаха едно – стабилност и сигурност за страната такава, каквато само ГЕРБ може да създаде. Хората искат предвидимост, искат реални резултати, а не само празни приказки и гръмки обещания, а после -нищо, както постъпиха една голяма част от другите партии.

Стабилността е дори още по-важна за бизнеса, където политическите трусове и нестабилност се усещат още по-силно. Бизнесът вижда, че без ясната визия и сигурността в управлението, влизането в Еврозоната и сухопътния Шенген бе отложено във времето.

Присъствах на юбилея на женски народен хор „София" към читалище „Бъднина" в кв. „Младост 2" и певиците искрено се радваха, че сте до тях толкова години и че са оцелели, благодарение на Вашата подкрепа?!

Хор София към Народно читалище Бъднина - 1982 с 15 годишен юбилей

В повечето от районите има такива добри примери на съвместно партньорство, в което дори няма и не е имало политика. Балансът, който постигаме между хората с опит в партията и младите ни колеги, е много важен. Ние даваме на младите хора примера, който те да наследят от нас като отговорност, като задачи и уважение към хората. И занапред ще продължим да работим върху изграждането и възпитанието на бъдещото поколение политици на ГЕРБ, които ще наследят голямата отговорност да представляваш именно тази партия.

Много неща се изговориха по време на кампанията, но кое е нещото което най-много ви изненада и ви нарани?

Аз се радвам, че с нашия екип не се поддадохме на негативната кампания срещу нас и на лъжите, които се тиражираха по наш адрес. На последната сесия на Столичния общински съвет във връзка с предизборната кампания пак се опитаха да излязат с негативна новина по адрес на ГЕРБ и разположението на шатрата, която очевидно много подразни опонентите ни. Като областен координатор на ГЕРБ-София смятам, че нашата сила е в това да бъдем добри и отговорни хора, защото със страх, манипулации и лъжи не може да се спечели доверието на съгражданите ни. Затова и занапред ще продължим с положителна кампания, а всеки, който тиражира лъжи, трябва да знае, че черният ПР в политиката винаги се връща като бумеранг срещу поръчителите си. Примерът с “Промяната” е точно такъв. Загубиха доверието на българите.

Всеки може да се убеди, като проследи последните три години на безвремие и хаос. Затова вярвам, че когато сме един екип с общинските съветници и народните представители, когато сме близо до хората, само това би спечелило доверието им. Това е нашата основна цел.

В личен план как подреждате приоритетите си, имате две прекрасни момичета?

Когато човек създаде семейство и има деца, най-важното е да постигне баланс между работа и семейство. Да, имало е много безсънни нощи. Често ми се е случвало децата вечер късно да ме посрещат и сутрин рано да ме изпращат. Но, когато ми кажат „Мамо, обичаме те",  това ти дава сила и енергия. Аз съм благодарна на моето семейство, защото винаги са ме подкрепяли.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати