Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. Maдуризираният Радев посрами България

Мнения

Maдуризираният Радев посрами България

Maдуризираният Радев посрами България - Tribune.bg
Снимка:

Той дава антиконституционна заявка и елементарен ултиматум към ЕС, който има негативен ефект за държавата ни

„От вчера България е потопена в дълбок срам заради Румен Радев“. Това заяви в предаването си „Свободна зона“ по ТВ Европа Георги Коритаров по повод позицията на президента за конфликта във Венецуела.

„Ключови западни страни от Европа и Латинска Америка, както и САЩ подкрепиха самопровъзгласилия се за президент на Венецуела Хуан Гуайдо. Американският държавен секретар Майк Помпейо призова всяка държава да направи избор – дали е за демокрацията във Венецуела, или иска тиранинът Николас Мадуро да продължи да управлява. Румен Радев беше избран за кандидат-президент според руски анализи. Той отговаряше на профила, който те показаха. Притеснително е обаче, че вече като държавен глава той се държи късогледо. Мадуризираният Румен Радев критикува Европейския съюз, в който България е страна-членка. ЕС е създаден на принципа на единна политика на външни отношения“, коментира журналистът.

„Според конституцията на България, правителството е институцията, която ръководи външната и вътрешната политика на страната, а президентът трябва да дава нейния израз. С позицията си за Венецуела, той дава антиконституционна заявка и елементарен ултиматум към ЕС, който има негативен ефект за държавата ни. Румен Радев представи ЕС като дестабилизиращ фактор, който носи страдания на Латинска Америка и на венецуелския народ, тръгвайки на остра конфронтация и подкрепяйки мадурщината“, каза още Коритаров.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (4)

ПОЖАРНИКАРА "БУДА" ЕБАТИ ТЪПИЯ САЙТ НА ПРАСЕТО ПЕЕфСКИ, С АНОНИМНИ АффТОРИ (НАЙ-ВЕРОЯТНО ЕДНИ ГАЛФОН).....
05.02.2019 11:54 / Отговор
КАКА КУРИ-ГОЛЯМАТА ЛЪЖА Точно написано и отговарящо на истината!Не е ли излишна президентската институция за малка България,която само излага и дискредитира България с действията си?!
05.02.2019 12:50 / Отговор
Чистача Русофилски червен помияр.
05.02.2019 17:37 / Отговор
Калугин Да, така е: Maдуризираният Радев посрами България. И да го питаш за какво го прави? Мадуру е пътник. Пък може да е решил да избяга в Москва.
05.02.2019 21:31 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати