Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. Мърчаево се засегна от коментара на Любен Дилов-син, кметът го покани на гости в селото, за да види „ужаса“

Мнения

Мърчаево се засегна от коментара на Любен Дилов-син, кметът го покани на гости в селото, за да види „ужаса“

Снимка:

„Не съм казвал или пък помислял, че Мърчаево е ужас, а че и отбор с подобно име не би се свикал така, както се свика новото правителство“, обясни Дилов-син пред Tribune.bg

От село Мърчаево се засегнаха от думите на Любен Дилов-син, изречени по време на извънредното заседание на парламента вчера, по време на което беше гласувано новото коалиционно правителство.

„Когато представяхте намеренията си, използвахте неведнъж футболна реторика - например, че това е „А - отборът на България“. В момента той по-скоро прилича на отбор „Ужас“ от село Мърчаево или „Крила на съветите“ от село Бяла река“, такова сравнение направи депутатът от ГЕРБ-СДС, обръщайки се към Кирил Петков и компания.

Реакцията на кмета на село Мърчаево Гергин Георгиев не закъсня. В профила си във Фейсбук той пусна гневен пост и дори покани Любен Дилов-син да дойде в селото „за да Ви покажем „ужаса“, за който така смело говорите“. В публикацията си кметът увери, че отборът на Мърчаево е пълен с достойни и горди българи. Постът е последван от още по-цветни коментари на жители на селото, които адмирират позицията на Гергин Георгиев и едва ли не искат да линчуват Любен Дилов-син.

Ето какво гласи публикацията:

„Уважаеми г-н Luben Dilov-junior, по повод днешното Ви изказване от трибуната на Народното събрание, в което обиждате отбора на село Мърчаево, че бил „Ужас“, искам лично да Ви поканя да дойдете до село Мърчаево, на което аз съм кмет, за да Ви покажем „ужаса“, за който така смело говорите. Нашето село е едно прекрасно място с много красива природа, може и да нямаме футболен отбор, но Ви уверявам, че отборът на Мърчаево е пълен с достойни и горди българи. Ужас е да чуваме такива обиди от народен представител на работното му място. Вашият интелект и способности могат да бъдат доста по-полезни в това  да се ангажирате с подпомагане на българския спорт и развитие на населените места в България, вместо това Вие си играете с думите на гърба на нормалните български граждани.

Чакам Ви, г-н Дилов-син!“

От Tribune.bg потърсихме за коментар самия Любен Дилов-син, който обясни, че не е искал да обиди никого с думите си и разясни какво всъщност е искал да каже с тях.

„Изненадан съм от реакцията на почитаемите сънародници от село Мърчаево. В никакъв случай не съм искал да обидя тях или отбора им, ако имат такъв.  Но аз съм свикнал - поради говорните ми дефекти - когато не ме разбират, да търся вината първо у себе си. И така, освен извинения, поднасям и кратко обяснение. Цялото ми изказване беше насочено към това, че начинът, по който беше съставено новото българско правителство, наречено от премиера Петков „А-отборът на България“ не би бил използван нито от Димитър Пенев, нито от отбори като Скрита Сила, Ужас или Крила на съветите. Просто така не се събира футболен отбор“, подчерта депутатът от ГЕРБ-СДС.

„Що се отнася до конкретното наименование, към 2007-а година са били регистрирани три отбора с името „Ужас“ - съответно  село Зетьово, община Чирпан; село Мърчаево, София-област и село Присово, област Велико Търново. Това е по регистъра на БФС. Твърде е възможно и да не съществуват в момента. Така че - уточнявам - не съм казвал или пък помислял, че Мърчаево е ужас, а че и отбор с подобно име не би се свикал така, както се свика новото правителство“, категоричен бе той.

Любен Дилов-син отправи и своите пожелания към кмета на село Мърчаево и неговите жители:

„Светло Рождество желая на всички жители на Мърчаево и кмета им, много здраве, берекет и смях през 2022-а

Ваш, Любо Дилов-син“.  


Топ новини

виж още

Актуална тема