Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. Марин Киров: Председателят на ВКС Лозан Панов се изявява като политик

Мнения

Марин Киров: Председателят на ВКС Лозан Панов се изявява като политик

Марин Киров: Председателят на ВКС Лозан Панов се изявява като политик - Tribune.bg
Снимка:

Има възможност за отзоваване на председателя на ВКС, твърди юристът

„Той умело се възползва от медийната среда, умело манипулира общественото мнение. В определени ситуации той се изявява като политик.“ Така юристът Марин Киров коментира пред Канал 3 поведението на председателя на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов и изказванията му по повод на мониторинговият доклад на ЕК.

„Той се намира в некомфортна ситуация, защото за първи път е изправен пред възможност за отзоваване”, каза юристът и поясни, че това е заради политическите му изказвания, които са недопустими съобразно закона и Конституцията. И допълни: „Той няма право да опетнява професията, а това категорично той прави с тези си изказвания.“

Юристът заяви, че Панов винаги върви с кръг от медии, кръг от малки политически партии, които не са в парламента в момента. Заради това и прави опит за политически изявления и кампания, но според Киров председателят на ВКС се притеснява от възможността за отзоваване.

„Темата с напредъка на България и с неслучващата се реформа от години е тема на някои партии и основание за получаване на определени грантове. Така че сега, когато напредъкът е отчетен, те единствено могат само да отричат този напредък”, заяви експертът.

„Г-н Панов е интересен представител на съдебната система. И той в никакъв случай не е жертвата, която той иска да се представи. Той даже е продукт на системата и слабостите, които има в нея“, заяви Киров. Той коментира изказванията на Панов за зависимости в системата. „Ако има дълбоки зависимости, този човек трябва да излезе напред и да ги изрече какви са те“, заяви юристът. И допълни, че вчера от Съдийската колегия на ВСС са поискали обяснение за тези съждения на Лозан Панов.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати