Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. Мария Гроздева: Наистина е въпрос на ден, шанс и късмет да изкарам най-доброто от себе си на Олимпиадата

Мнения

Мария Гроздева: Наистина е въпрос на ден, шанс и късмет да изкарам най-доброто от себе си на Олимпиадата

Снимка:

37 години в спорта – професия, живот, всичко…

Специално за Tribune.bg – олимипйската шампионка по спортна стрелба Мария Гроздева, която се готви за седми Олимпийски игри в своята кариера.

За седми път на Олимпиада. Какво е чувството и какви са очакванията Ви?

Чувството е несравнимо. Много съм щастлива, че след като не се отказах преди Рио, тъй като там не взех квота, продължих и сега успях да взема квота за Токио. Много съм доволна, че годините не са минали напразно. Очакванията ми са много смесени, защото както се чувствам много добре и във форма, друг път не е така, понякога се получава, понякога – не. Затова не искам да давам прогнози. Наистина е въпрос на ден, на шанс, на късмет да изкарам най-доброто от себе си, за което ще се постарая през следващите месеци – да се подготвя много добре и дай Боже наистина да вляза във финал, защото вече на финал всичко се случва.

Какво всъщност се изисква, за да се реши човек на тази стъпка – смелост ли е, хъс ли е, спортна злоба ли е това?

Стъпката си е една от многото стъпки, които правя цял живот. Всъщност аз от 11–годишна се занимавам с този спорт. Вече ще станат 37 години. Това ми е професия, живот и изобщо всичко. Така че, едно е сигурно – трябва много усилие, много труд.

Влияе ли възрастта на спортната форма при стрелбата?

Колкото повече годините минават и възрастта оказва влияние. Някои казват, че няма значение в нашия спорт, но в действителност си има значение. Натрупва се една умора, леки травми и много повече усилия трябва да се вложат в сравнение с един млад човек, например на 20 години. Но аз наистина ще се постарая и ще направя всичко възможно да се представя добре, пък каквото стане. Каквото зависи от мен ще го направя!  

 

 

 

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още